torsdag 16. juli 2009

Halvblodsprinsen – den beste hittil

Den sjette Harry Potter-filmen hadde førpremiere Akershus festning i går kveld. Jeg har bedt to av dem som var så heldige å få billetter til denne festpremieren, om å være gjesteskribenter på bloggen min i dag. Maja og Jonas, henholdsvis 13 og 11 år, er begge Harry Potter-entusiaster og -spesialister. De har valgt å anmelde filmen sammen:

Vi kom til Akershus festning kl. 21.00 og møtte en lang kø. De slapp oss inn kl. 21.30 og etter en stund kom vi inn ved Karpedammen. Vi fant oss noen plasser og gikk for å kjøpe noe å drikke. Erik Solbakken kunngjorde at skuespillerne James og Oliver Phelps (Fred og Frank) skulle komme, og at de som ville ha autografen kunne stille seg opp ved et gjerde. Vi fant straks fram penn og papir og stilte oss opp. Etter en god stund kom de og vi fikk autografene til begge to. Vi fant tilbake til plassene våre og ”Fred og Frank” introduserte filmen på norsk.

Filmen begynte med at Humlesnurr tar med Harry til en gammel mann ved navn Horatsion Snilehorn, og de overtaler han til å bli eliksirlærer på Galtvort. Harry låner en brukt eliksirbok og i den finner han mange overstrykninger og det er skriblet masse i den. Boka tilhører en som kaller seg ”Halvblodsprinsen,” og den hjelper Harry mye på skolen. Samtidig hjelper Harry Humlesnurr med å finne ut hvordan Voldemort kunne gjenoppstå fra de døde. Det viser seg at Voldemort har delt opp sjelen sin i noe som kalles ”malakruxer,” og Harry og Humlesnurr drar for å finne en av dem. Malakruxen ligger i bunnen av et kar med flytende væske, og Humlesnurr begynner å drikke væsken for å få karet tomt og han blir veldig svak av det.

Malfang har i mellomtiden jobbet med å få Voldemorts tilhengere inn på Galtvort, og når Harry og den svake Humlesnurr kommer tilbake med det som viste seg å være en falsk malakrux, har han greid det. Malfang skal til å drepe Humlesnurr på ordre fra Voldemort, men han tør ikke gjøre det. Slur (lærer på Galtvort) har lovt å hjelpe Malfang, og når Malfang ikke klarer å drepe Humlesnurr gjør Slur det. Harry blir rasende på Slur og sender noen av trylleformlene fra eliksirboka på han, men han bare blokker dem og sier: Hvordan våger du å bruke mine formler mot meg, jeg er halvblodsprinsen! I denne filmen har også Harry blitt kjæreste med Gulla Wiltersen, og Ronny og Hermine har også følelser for hverandre.

Filmen var kjempebra, den beste – og den morsomste – Harry Potter-filmen hittil.

Været passet utmerket til filmen, da det var mest spennende, begynte det å lyne og tordne og akkurat da Humlesnurr døde, begynte det å pøsregne. Vi syntes det var kjempe kult og vi lurer på hvordan nr. 7 kommer til å toppe dette. Vi dro hjem kl. 02.00 etter en super kul kveld!

3 kommentarer:

Alf sa...

Artig og overraskende vinkling på bloggen din! Saken var lesverdig i seg selv, men mellom linjene leste jeg også noe fint om en bestefar som bruker tid og engasjement på barnebarna i sommerferien!

Oddbjørn Evenshaug sa...

Alf: Jo da, de to gjesteskribentene står meg nær. De var forresten ikke vanskelige å be, for Harry Potter-entusiasmen er på topp!

Anonym sa...

det føles som om når de skulle dele boka i 2 deler på film. delte de også budsjette i 2.

nais ide!