søndag 5. juli 2009

Når offside gir mål

To klare offsidemål i denne fotballrunden bør føre til en runde i fotballens dommerkollegium. I kampen mellom Sandefjord og Odd var det vel bare dommer Øvrebø som ikke så at Sandefjord hadde en spiller i soleklar offsideposisjon rett foran Odd-keeper Arnason da skuddet fra Ørjan Røyrane gikk i mål. Øvrebø erkjenner i ettertid at målet ikke skulle vært godkjent. Odd vant likevel fortjent. I Kristiansand derimot, ble Børufsens utligningsmål til 2-2 kanskje avgjørende for at Strømsgodset ikke fikk med seg tre poeng hjem til Drammen. Her var en Startspiller i klar offside ved scoringen. En spiller er som kjent i offside posisjon dersom han er nærmere motpartens mållinje enn ballen og mindre enn to motspillere. I den aktuelle situasjonen var Godsets keeper ute i feltet og det var bare én Godsetspiller mellom mållinjen og Startspilleren som var nærmest mål. Start dominerte i andre omgang, og selv om Godset ledet kampen to ganger, erkjenner trener Deila at Godset var heldig som fikk det ene poenget.

I Stavanger smakte det selvfølgelig godt for Vikingtrener Uve Rösler at Viking satte på plass Lillestrøm, som sparket ham som trener for et par år siden. Noe overraskende kanskje, at Viking slo dødballaget LSK nettopp med dødballer, selv om også Lillestrøm gjorde et fint dødballmål. Bunnlagene Bodø-Glimt og Lyn kjempet heroisk for poeng, men selv med to scoringer på hjemmebane, var det ingen tvil om at Molde var helt overlegne. Men tar de igjen RBK? Jeg tviler. Lyn var nærmere tre poeng mot Stabæk, men måtte nøye seg med bare det ene i en Ullevålkamp med bare litt over 3100 tilskuere. Lyns annonseappell til Oslofolk om å møte opp på Lynkampene ser ikke ut til å ha hatt noen effekt. Nå brenner det unektelig et blått lys for Lyn både sportslig og økonomisk. Erfaringen viser at det laget som ligger sist ved halvspilt serie, som oftest rykker ned.

I Aalesund spilte Vålerenga godt, men Aalesund scoret flest mål. Tre mål til Aalesund på tre sjanser i første omgang må sies å være bra uttelling! Rekdal puster nok lettet etter å ha tatt tre kjærkomne poeng mot gamleklubben. Så ble vi spart for verbal oppkast fra Rekdal denne gangen. Urettferdig å legge skylden for tapet på keeper Bolthof. Når de aldri gir andre-keeperen sjansen før de er helt nødt, kan de ikke vente annet enn usikkert keeperspill.

Oppdatering: Heller ikke en fotballkamp er avgjort før fløyta går for full tid. Det fikk Fredrikstad en påminnelse om i kveld. Brann vant en jevn kamp med scoring på overtid og vant 2-1 på hjemmebane. Det kunne like gjerne ha vært omvendt. Bittert for Fredrikstad. Glede i Bergen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har du vært VIP fan lenge?