onsdag 29. juli 2009

Som alltid

Så har det skjedd igjen. En fotballklubb har tapt mange kamper, ligger på bunnen av tabellen, og dermed gjelder det å finne syndebukken. Spillerne kan nødvendigvis ikke sparkes, i hvert fall ikke alle på en gang. Dermed blir det treneren som må gå, som alltid. Lyns styre har ifølge avisene bedt Kent Bergersen om å trekke seg. Det høres litt penere ut enn at han har fått sparken. Men det er nettopp det siste som har skjedd. For Kent Bergersen står oppreist og sier at han gjerne ville ha tatt Lyn videre. Sjelden eller aldri stiller man noe spørsmål ved andre ansvarlige i en fotballklubb, styrelederen eller sportsdirektøren for eksempel. Kanskje var det noe der som burde ha trukket seg?
Oppdatering: Bekreftelse - Bergersen sparket i Lyn

6 kommentarer:

Anonym sa...

En er lettere og bli kvitt en et helt styre. Dette har jo vist for hele norge ut i fra media at personal politikk og lønn spørsmål er de ikke med i forhold til reglene i arbeidslivet. Styre burde gått og kenta hvert igjen. Han kan fotball ikke styre.

Martin

Bjørn Are sa...

Det er alltid lettere å sparke én person enn mange. Og trenere er enklere å erstatte - emosjonelt.

Kort sagt, business as ususal.

Anonym sa...

herregud, dere kan ikke påstå alt dette her allerede? Dere vet virkelig ikke historien bak det? kan hende han ville trekke seg? og det er faktisk en trener som har noe med laget å gjøre, selvom det absolutt ikke bare er hans egen feil, det er alle. jeg syns det ærlig talt er ganske dårlig som bloggeren sier, de må finne en syndebukk, altså, hva fader annet kunne de gjort i denne settingen her? de kunne jo ikke sparket hele styret eller alle spillerene? tenk litt kanskje.. det som gjelder nå er å bare får lyn til å holde seg i tippeligaen, ihvertfall for halle og berntsen, så får styre ta seg av økonomien! jeg blir bare så sinnsykt provosert når det virker som at folk skriver uten å tenke? hva hadde dere gjort i denne situasjonen a? jeg er så sinnsykt lei å høre dritt om lyn og alt de ikke får til, bare prøv nå å se noe positiv, som at de har mange lovende spillerer, og i tross at de har opplevd så mye drit de siste årene, med brynestad som tok alle millionenne vi fikk for mikel, så har de holdt seg i tp. får bare virkelig håpe de holder seg i år og. regner med å få mye dritt tilbake, eller at folk tenker, herregud hun/han tenker bare det beste for lyn siden hun/han heier på dem! men vet dere hva, jeg kunne ikke dritt mere i det!! lyn for alltid, i solskinn og i regn..

Anonym sa...

Åhhhh! Deilig!
I år er året lille Lyn rykker ned og setter seg fast. Kommer det til å merkes? Nei, minimalt. Med et snitt på 5000 tilskuere på en hjemmekamp,
noe en forsinkelse på t-banen, eller trikken hvis du vil, merkes av titusentals flere osloborgere, går det ikke ann å påstå at Lyn er noe befolkningen vil se.
Lyn har ikke livets rett i tippeligaen uansett. Det finnes null kultur rundt klubben. Og klubben vil bare savnes av et fåtall personer som bare bruker Lyn som et "statussymbol". Litt lattis at pappaguttklubben også ryker på økonomien.
For min egen del håper jeg Lyn klarer ett år til i tippeligaen, så jeg kan være med på å se at Lyns taper mot Enga, den siste ting Lynsupporterne har å leve for. Klem Dana :)

Morten Brosvik sa...

Lyn Betaler ikke ut feriepenger?? dette er jo de ansatte sine penger. Hadde en bedrift gjort det samme ville jo bedriften bli slått konkurs og de ansvarlige dømt for økonomisk utroskap. Gjelder ikke de samme reglene for fotballklubber??

Anonym sa...

Ja det er lettere og sparke trenerene en styre. Det stemmer, men det burde vært stilt misstilit til de som styrer når de ikke kan forholde seg til regelverket som gjelder i arbeidslivet. Det er vell noen flere i denne klubben som har kompetanse for drift.
Når man driver på "rike onklers" regning og de ikke vil mer så går det slik. Det er en gylden regel i foretningsdrift og det er og "ta tæring etter næring". Ikke ha større utgifter en inntekene kan forsvare.
Har de ikke økonomi til drift må driften stanses. Selv om det er en klubb mange har følelser for. Sånn er det og drive butikk / næringsviksomhet.
Følelser og økonomi kan i enkelte tilfeller jobbe mot hverandre

martin