fredag 31. juli 2009
Dopingtour denne gangen også
Da Tour de France startet 4. juli, kalte jeg sykkelrittet Dopingturen. En stund kunne det se ut som jeg måtte bite i meg karakteristikken. Men nei, da. Nå kommer meldingen om at også denne gangen har en av vinnerne dopet seg. Den spanske rytteren Mikel Astarloza, som vant 16. etappe, er tatt for bloddoping. Det viser at sykkelsporten fortsatt har en jobb å gjøre når det gjelder å rydde opp i dopingsvineriet. Etter min mening tar idretten, sykkelsporten inkludert, fortsatt alt for lett på dopingproblemet. To års utestengelse for denne typen juks, er nærmest en vits. Bloddoperne burde utestenges på livstid, slik nå også Dag Otto Lauritzen gir uttrykk for. Det ville antagelig ikke stoppe alle fra å prøve seg. Men det ville utvilsomt virke mer avskrekkende. Dessuten ville det bety at vi slapp å se juksemakerne mer på idrettsbanen, der de har bevist at de ikke hører hjemme.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
4 kommentarer:
Du har forsåvidt rett i at dopingtatte utøvere burde utestenges for livstid. Dog det å kalle Tour de France for "dopingtouren" blir helt feil, når det kun er en utøver som er tatt. Du kan jo være så vennlig å vise meg en sport, som ikke har dopingtatte utøvere. Skal vi også kalle "Tour de ski" for "Dopingtouren"? Eller passer det seg ikke, fordi det er norske langrennsutøvere på høyt nivå som er med? Du er like mye med på å svartmale ryktet til de ærlige utøverne, som dopingbrukerne.
Min gode mann!! Jeg vil tørre å påstå at du tar deg vann over hodet når du kaller dette her en dopingtour... Sykkelsporten gjør så godt de kan med å kvitte seg med folk som tar dop!!! Men de kan umulig få tak i alle på en gang, det må da du og skjønne....... Hvis EN idrettsutøver i sommer ol blir tatt for doping er det et såkalt doping-ol da eller? Nå må du faktsik stikke fingere i jorda og ikke bare hive rundt deg med "viktige meninger". Det er da på ingen på grunnlag for å kalle dette en dopingtour... Og det er uansett positivt at minst en er tatt, det viser at dopingjegerne er tilstede og aldri har sommerferie....
Hvis du på død å liv må fortsette å komme med slike dumme utsagn, kan du heller skrive om den dødelige og livsfarlige svineinnfluensaen, den dårlige sommeren eller for et fint soppår det kommer til å bli!! men vær så snill å ikke skriv noe mer om tour de france, der tar du deg tydeligvis vann over hodet......
Er enig i at strafferammen er for lav, men der allerede en prosess i gang for å endre dette. Men det å kalle dette en "doping-tour" er å svartmale i alt for stor grad. Sykkel er den sporten som tar flest tester og baner vei for metoder som tar utøvere i andre idretter. Ingen av de dopingtatte i bejing-ol ville blitt tatt om det ikke hadde vært for UCI og WADA.
Utøvere som Lance Armstrong har blitt testet flere ganger om dagen i touren. Hvor mange andre idretter kan skilte med slikt aktivt arbeid for å bekjempe doping.
Så vennligs avstå fra å prøve og dra sykkelsporten ned i gjørma med usakelige kommentarer om hvor skittent alt er. Det finnes syklister som er idioter, akkurat som det finnes bloggere...
Betegnelsen “dopingtouren” er selvfølgelig å sette saken på spissen. Men sykkelsporten må finne seg i sterke karakteristikker tatt i betraktning den fryktelige dopinghistorien denne sporten har. Og fortsatt tas det altså utøvere i Tour de France. Dertil kommer at sykkelsporten etter min mening fremdeles har et troverdighetsproblem, til tross for at man har blitt vesentlig mer opptatt av dopingproblemet. Bjarne Riis illustrerer troverdighetsproblemet. Han har innrømmet at han brukte EPO i årevis, etter at han lenge hardnakket hadde nektet enhver form for doping og slik løyet en hel idrettsverden rett i ansiktet. Han innrømmet å ha dopet seg i årene 1993 til 1998. I 1996 vant han Tour de France gjennom juks. Likevel er han i dag en av sportens fremste ledere som sportsdirektørr for ett av lagene i Tour de France. Han burde ha holdt seg borte, eller blitt holdt unna sykkesporten etter sin karriere som juksemaker.
Legg inn en kommentar