mandag 20. juli 2009

Skaper et uheldig inntrykk

Så har vi en ny omgang med stortingsrepresentantenes økonomiske ordninger. Denne gangen gjelder det hjemreiser og diettpengene. Representanter som ikke er bosatt i Oslo, får dagpenger til diett som kompensasjon for at de må bo hjemmefra og ha to husholdninger. Etter min mening en meget rimelig ordning. Når de er på reise, får de i likhet med alle andre som er på tjenestereise for staten, diettpenger. Det som nå vekker kritikk, er at de mottar dagpengene også når de er på reise.

Jeg synes ikke dette er noen stor sak, og synes for så vidt Thorbjørn Jagland har et poeng når han sier at dagpengesystemet er en del av representantenes samlede lønnsordning. Erna Solberg støtter dobbeltdietten, og minner om at representantene skatter av diettpengene når de ikke er på Stortinget, og at de da blir å regne som vanlig lønn.

Greit nok. Men psykologisk sett er ordningen er likevel uheldig. Den skaper nettopp det inntrykket som nå dominerer i avisoppslagene, at stortingsrepresentantene får dobbelt opp og slik ”skor seg” på diettordningen. Hvis dagpengene er som lønn å regne, bør en heller vurdere å legge kompensasjonen inn i lønna og kalle det lønn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvem andre yrkesaktive har slike
frynsegoder som dem på Stortinget.
Gratis bolig barnehage gratis
hjemmreise viss adr er en annen.
Diet i ferier Får diet når di
er på reise både fra Oslo og
stedet reisen går til.Alle steder som blir besøkt blir kosten betalt
av dem.SV er utad i mot alle
frynsegoder unntatt til dem
som er på Stortinget.Dette er SV
i ett nøtteskall.

JILL