Fredag kl 10.15 legger regjeringen fram revidert budsjett for 2009 for Stortinget. Paul Chaffey skriver i den anledning en post på bloggen sin som anbefales. Han skriver bl a:
”Revidert budsjett bør rett og slett være en Krisepakke II som tar sikte på å stimulere aktivitet på områder som er særlig viktige for at vi skal komme styrket ut av krisen. Ikke et budsjett som subsidierer og beskytter ting som ikke har livets rett. Men et budsjett som bidrar til kompetanseløft, til forskning, til innovasjon og til investeringer i infrastruktur og miljøtiltak som vil lønne seg uansett.”
Chaffey er leder av Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Sammen med flere andre organisasjoner har Abelia sendt et åpent brev til statsministeren, finansministeren og forskningsministeren, der de peker på betydningen av å satse på forskning og kunnskap for å skape og styrke det næringslivet som skal komme ut av krisen. Det foreslås flere konkrete tiltak, bl a flere fullfinansierte studieplasser, støtte til enkeltpersoner som tar etter- og videreutdanning ved fagskoler, høyskoler og universiteter, økte basisbevilgninger for å sikre grunnforskning og forskningsbasert undervisning, og konkrete mål for forskningsinnsatsen med en forpliktende opptrappingsplan for neste stortingsperiode.
Jeg slutter ikke å undre meg over i hvor liten grad politikere er villige til å ta inn over seg den erkjennelse som ligger til grunn for dette initiativet. I Norge har vi på grunn av våre økonomiske ressurser en enestående mulighet til å satse nettopp på det som i dag mer enn noe annet trengs for å sikre vårt framtidige næringsliv: forskning og undervisning.
Måtte bare våre politikere lytte og følge opp!
VG
1 kommentar:
Det er trist at norske politikarar ikkje satsar på utdanning, men det er spesielt trist at dei satsar såpass lite på teknologisk forskning. Eg har sjølv gått ved PFI, og har planar om ein Ph.D til hausten. Likevel vil eg tru at for folk flest er teknologisk utvikling og forsking vel så viktig som samfunnsvitskap og liknande. Dag og Tid skreiv nyleg om den store andelen forskingsmidlar som går til samfunnsforsking i forhold til naturvitskap og matematikk (http://dagogtid.no/nyhet.cfm?nyhetid=1517f). Dette er eit emne som fortnere ein debatt.
Legg inn en kommentar