onsdag 27. mai 2009

En scoring vi aldri glemmer

Det finnes idrettsøyeblikk vi aldri glemmer. For min egen del er det særlig tre-fire øyeblikk som rager høyt. Dobbeltseieren i hopp under Lillehammer-OL i 1994 var stort. Å være til stede i Lysgårdsbakken, der jeg trådte mine barneski, var uforglemmelig. På veien hjem fra bakken fikk vi meldingen om norsk trippel i alpinkombinasjonen i Hafjell. For en dag! Rekdals straffespark som ga seier over Brasil i fotball-VM i 1998 var et stort fotballøyeblikk, skjønt jeg synes faktisk fotballjentenes OL-gull i Sydney i 2000 var nesten like stort. Og endelig, kanskje det mest magiske og uforglemmelig fotballøyeblikket, Ole Gunnar Solskjærs seiersmål to minutter for Manchester United på overtid i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

Igjen er Manchester United i Champions League-finalen, fast bestemt på å forsvare tittelen. Solskjær er på plass i Roma. Men det er dessverre lenge siden han la opp. Ronaldo er god, men det blir liksom ikke det samme. Sammen med et barnebarn som er stor ManU-fan – og med pizzaen på plass, er vi selv på plass foran TV’en i kveld og håper på en stor finale. Men – noen Solskjær-reprise blir det ikke. Der får vi nøye oss med YouTube-snutten, som viser en mengde Solskjær-scoringer, med den største av dem alle helt til slutt.
Se også:
Derfor vinner Barcelona
Derfor vinner United
Drillo ikke imponert

Oppdatering: Pizzaen var god, kampen dårligere, syns nå vi da, som holdt med ManU. Men, det beste laget vant, ingen tvil.

1 kommentar:

Trommis sa...

Håper de arrogante unitedspillerne får grisebank av Barca!!!