mandag 11. mai 2009

Pinlig og ydmykende

Enighet om Akertransaksjonene, heter det i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet. Transaksjonene mellom Aker Solutions AS og selskaper i Aker ASA-konsernet skal behandles på generalforsamling i Aker Solutions ASA. Dermed kan det høres ut som regjeringen har vunnet en seier. Slik vil nok regjeringen også at vi skal forstå det. Men saken er at Kjell Inge Røkke har fått det akkurat som han ville. De store eierne er nemlig blitt enige om at både transaksjon og pris skal aksepteres. Staten vil altså stemme for transaksjonene på generalforsamlingen. Riktig nok mener regjeringens prisanalytiker at prisen var 625 mill for høy. Men Brustad vet ikke om den riktig eller ”gæli”.

Generalforsamlingen blir bare av symbolsk betydning og vil ikke endre noe som helst. Den fungerer som et skuebrød for at Brustad skal kunne si at hun har vunnet fram med sitt krav. Brustad har i realiteten gått på et totalt nederlag, en skikkelig knock out, som en kommentator beskriver det. Aksjonæravtalen skal imidlertid reforhandles. Dermed blir det dokumentert at statsråd Dag Terje Andersen gjorde en slett jobb da han inngikk avtalen. Pinlig både for Brustad og Andersen. Opposisjonspolitikerne i Stortingets kontrollkomite får en stor stund når disse statsrådene skal grilles om sin befatning med saken.

Se også:
Slik vant Røkke over Brustad
Stolte blindt på Røkke-rådgiver
Vurderte bare tre selskaper
Flåthen refser pressen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tviler paa at det er noe i Norge som tror paa dette
Merkelig at Stoltenberg som har vaert tause heltiden i denne saken naa kommenterer denne saken.Endelig kan han sette seg rund hans kjente frokost bordet (som han har arvet fra faren)sammen med Rokke og ler seg ihjel om hvordan de igjen har klart aa foere Ola bak lyset.

Fredrik sa...

Jeg håper Jens og co blir spurt om de virkelig tror at statlig eierskap sikrer arbeidsplasser i Norge, og eventuelt hvordan de har tenkt å gjøre dette hvis det kommer en nedtur innen oljesektoren. Mer skatter og subsidier, mon tro?

Kjell Arne sa...

Det er helt utrolig hvilken storm det går an å lage, om en sak som i praksis ikke har noen verdens betydning for velferdsstaten Norge. For å ta debatten bort fra den enorme summen norske politikere skusler bort gjennom sine disponeringer i oljefondet, så går de i strupen på en finansmann som gjør en av sine mange transaksjoner. Dersom det er riktig som media sier, at overkursen er på 650 millioner, så er statens andel/tap rundt regnet 65 millioner.... Sett det opp mot oljefondets tap på 600 MILLIARDER !!! og få debatten over på det som faktisk kan velte velferdsstaten vår! STOPP politikernes spekulasjoner med fremtida vår!