onsdag 20. mai 2009

Ingen overraskelse

Samtidig med at høringen i Akersaken finner sted i Stortinget, kommer meldingen om at Berit Kjøll trekker seg fra vervet som statens representant i Aker Holding-styret. Det kan neppe sies å være noen stor overraskelse. Hun bedyrer at hun ikke er presset ut. Kjøll sier som riktig er at gode relasjoner og tillit er viktig for at et styre skal fungere effektivt. ”Samarbeidsklimaet i Aker Holding-styret har båret preg av de siste ukers diskusjoner, noe som ikke er til aksjonærenes og selskapets beste”, skriver hun i en pressemelding. En formulering som i virkeligheten uttrykker at i samarbeidsklimaet i styret er elendig.

Kjølls problem har vært at hun har hatt en tillit til Røkke & co som har vippet over i naivitet. Hun har rett og slett ikke matchet profesjonaliteten til de andre aktørene. Når det dreier seg om rå business, er det neppe nok med en tillitsfull holdning. Da må man også ta med seg den nødvendige realisme inn i styrerommet, spesielt i styrerommet til folk som Røkke og hans drabanter. Jeg føler meg ikke overbevist om at Berit Kjøll har hatt de nødvendige egenskaper for å matche disse. Det er vel det hun har innsett,og har derfor gjort en god beslutning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en rimelig løsning .. Det vart krøll med Kjøll som er grosist i styreverv for å dekke Aps kvinneutvalg kvoteringsregler .
Klart Kjøll burde ikke godtatt transaksjonen og betingelsene i fusjonsavtalen fra første stund ..og informert Statsråd og Styreleder i Holdning om dette og ikke vente med å ta avstand fra avtale i ettertid til media kom på banen og stilte spørmål ved funsjonen..



Og ikke tar seg bryet vært og lese de dokumenter som hun får, eller setter seg inn i sakene godt nok. Er ikke god nok unskyldning .Hun skylder på hun hadde tillit til de som fremla dette muntlig, og derfor ikke leste igjennom sakspapirene. Er det slik det er og sitte i et styre, og ta alt fra ledelsen med god tro. Hva skal vi med bedriftstyrene da? Et styre er jo overordnet ledelsen og har til slutt det fulle ansvar når det gjelder slike transaksjoner, og da ville ikke jeg latt være og lese papirene. Hun burde gått for lenge siden. har ikke vært antydning til ydmykhet eller innrømmelser om at hun ikke har gjort jobben sin som styremedlem.

Men hun har noen hundretusen i styrhonorar alikevel, for bare og sitte og lytte og være et alibi for APs kvinnegruppe.

Anonym sa...

Jeg lurer på hva departementsråden og den administrative ledelsen har gjort. De har ikke gjort jobben sin. Håver inn millioner av kroner i lønn, og blir ikke stilt til ansvar for noe. Kast Reier Søberg og compagni!