lørdag 13. mars 2010

LSK og Kongsvinger vil overraske

Denne helgen starter fotballsesongen igjen. Brann – Haugesund åpner ballet i ettermiddag, med Brann som klar favoritt. For oss som er fascinert av fotball, gleder vi oss til å følge med, selv om jeg nok mener at sesongen starter for tidlig. Fotballekspertene i mediene har de siste dagene foret oss med sine vurderinger av hvordan det vil gå. Her er det lite variasjoner. Det er en rørende enighet både om topp og bunn. Skal man tro ekspertene, er det gitt at Rosenborg vinner serien også i år. Like enige er de om at Molde og Stabæk tar sølv og bronse, eller omvendt. Når det gjelder de fem siste plassene, er tipsene helt identiske: 12. Strømsgodset, 13. Hønefoss, 14. Sandefjord, 15. Haugesund, 16. Kongsvinger.

Vi får håpe det blir overraskelser. Mitt råtips, som sikkert vil glede mine venner blant LSK-supporterne, er at Lillestrøm vil overraske med å bli det laget som vil true Rosenborg om seriegullet i år. Ingen levner Kongsvinger en sjanse. De dømmes til sisteplass av omtrent alle. Jeg tror Kongsvinger vil overraske og klare seg, knappe ressurser til tross. De ressursene Kongsvinger har til rådighet, utgjør bare en tidel av det RBK har. Rosenborg bruker ca 200 mill kroner på årets serie, mot Kongsvingers vel 20. Brann ligger ikke så langt unna RBK med ca 140 mill kroner til rådighet. Deretter følger på ”budsjettabellen” Vålerenga (110 mill), Viking (95 mill), Stabæk (90 mill). De lagene som tippes som de fem siste på tabellen, er karakteristisk nok nettopp de lagene som har de laveste budsjettene. Slik sett er konkurransen i Tippeligaen ”rått parti” og dypt urettferdig. Men heldigvis, penger er ikke alt, og selv et lagt med relativt små ressurser, kan gjøre det bra, selv om et slikt lag antagelig aldri vil kunne vinne serien.

Slik tipper jeg tabellen vil se ut etter siste serierunde til høsten:
1. Rosenborg
2. Lillestrøm
3. Viking
4. Stabæk
5. Odd
6. Vålerenga
7. Brann
8. Molde
9. Tromsø
10. Strømsgodset
11. Start
12. Aalesund
13. Kongsvinger
14. Sandefjord
15. Hønefoss
16. Haugesund

Oppdatering: Serien startet med en overraskelse, må vi vel si. Haugesund, som de fleste tipper som klar nedrykkskandidat, klarte på bortebane uavgjort mot Brann, som sløste med sjansene mot en god keeper. Kanskje sier det like mye om Brann, som om Haugesund. Under alle omstendigheter, en god prestasjon av Haugesund. En kan bare håpe at serien vil by på mange liknende overraskelser.

2 kommentarer:

Terje Fjeldheim sa...

Hei Oddbjørn. Som du ser kom den store overraskelsen i første kamp. Det tror jeg vil fortsette for Haugesunds del. Så du må nok revurdere tabellen din.Jeg koste meg skikkelig med den kampen.

Oddbjørn sa...

Hei Terje. Det ville selvfølgelig være å "jukse" litt å skulle revurdere tabelltipset etter at kampene har begynt. Men jeg har ingen ting imot de store overraskelsene, spesielt ikke at nederlagstippede lag overrasker. Gratulerer med poenget mot Brann. Fullt fortjent, og lykke til for Haugesund videre!