lørdag 9. januar 2010

Gråhårede på Facebook

De eldre kommer som en rakett på Facebook, sier Hans Martin Cramer i TNS Gallup til Dagens Næringsliv. For et par år siden var bare 4 prosent av nettbrukere over 60 år i Norge på Facebook. Ifølge analysebyrået er andelen nå økt til omtrent en femdel, tilsvarende 125.000 personer. Antall daglige brukere i aldersgruppen over 60 år ligger på 70.000.

Men gråhårede Facebook-brukere skremmer bort ungdommen, sier en forskningssjef i det amerikanske mediebyrået Universal McCann. Det blir ikke kult lenger å være på Facebook når du får en venneforespørsel fra bestemoren din, hevder han, en påstand som får støtte av en rådgiver i mediebyrået Mindshare i Norge.

Javel? Om så er, hva så? Skulle eldre mennesker holde seg borte av den grunn? For øvrig er jeg slett ikke så sikker på at påstanden holder. I hvert fall stemmer det ikke med min erfaring. Tvert imot har jeg registrert mange reaksjoner fra unge mennesker som synes det er ”kult” at folk med mer grått hår enn dem selv vil treffe dem på Facebook.

2 kommentarer:

Britt Moe sa...

Overraskende. To dager etter at hadde blitt medlem i FB hadde jeg plutselig 35 FBvenner, som jeg selv ikke hadde invitert. 31 av dem er rundt 30 år og yngre. Derfor ble jeg overrasket over fakta i din blogg Oddbjørn. Jeg undrer: Har generasjonen 60 år og oppover synliggjort konkurranse med ungdommen i levesett, slik at ungdommen føler de ikke får ha "sitt" i fred? Er vi belærende og ikke lærende i vår omgang med dem? Kan det være at unge mennesker absolutt ikke liker eldre som er ungdomskule, men vil ha eldre som er eldrekule? P.S.Jeg har grått hår.

Oddbjørn sa...

Jeg er ikke så sikker på om det forskningssjefen sier, skal kalles "fakta". Det er vel mer synsing. Jeg konstaterer at heller ikke din erfaring stemmer med det han sier.