tirsdag 26. januar 2010

Enda en juksemaker

Enda en gang kommer det melding om at en russisk vintersportsutøver er tatt for doping. Denne gangen gjelder det langrennsløperen Alena Sidko, som ble nummer ni i årets Tour de Ski. Hun skal være tatt for bruk av bloddopingpreparatet EPO. Rett før jul ble Tsjepalova utestengt etter å ha testet positivt på EPO under et verdenscuprenn i Italia i februar. Dessverre ble hun utestengt i bare to år. Folk som blir tatt for doping burde selvsagt utestenges for livstid. Dermed opplever vi at juksemakerne kommer tilbake som om ingen ting har hendt.

Det er blitt hevdet at russerne har begynt å ta dopingspørsmålet mer alvorlig. Mulig det. Kanskje kan det faktum at Sidko skal være avslørt i Russland tyde på det. På den annen side lover det ikke godt at man stadig opplever bortforklaringer fra russisk hold når slike saker dukker opp. Slik også denne gangen. Ifølge skal Sidko være vraket fra det russiske OL-laget på grunn av at hun var overvektig. Troverdig?

2 kommentarer:

Zlata sa...

Bra et sånt kan avsløres før OL. Hadde det skjedd under selve arrangementet - derimot..

Men har bestandig vært litt skeptisk i forhold til det norske laget, hvor det er over halvparten av skiløpere som har en eller annen form for astma. Dette gir dem mulighet til å ta tilleggsmedisin som ikke nødvendigvis er lovlig.

Anonym sa...

Jeg applauderer hver eneste avsløring, og håper det kommer enda fler. Jeg har i mange år vært mistenksom til både russere og østerrikere. Disse nasjonene har etterhver et svært så frynsete rykte. Østerrikerne gikk jo i baret i begge siste OL, og russerne....vel, der har det jo haglet med avsløringer de siste årene.

Jeg tilhører de som klarer å glede meg stort over gode prestasjoner, også av ikke-nordmenn. Nåtildags merker jeg mer og mer at jeg ser med skepsis på svært mange. Når jeg i tillegg gang på gang må sitte og se på seierspaller dekorert med tidligere doptatte, vel, da forsvinner litt av gleden for meg.

Måtte det komme enda fler doptatte i tiden før OL.