fredag 18. juni 2010

Oppskrytt lag

Foran hvert internasjonalt fotballmesterskap blir England skrytt opp i skyene i norske medier. England blir som regel lansert blant favorittene, og får en oppmerksomhet som knapt noe annet lag. Slik også denne gangen. I kampen mellom England og Algerie, der England spilte elendig og knapt hadde fortjent det ene poenget de fikk, satt sidekommentator Semb gjennom det meste av kampen og var sikker på at England før eller senere ville score og vinne kampen. Men ikke noe av det England viste, skulle tilsi at de ville makte å sette ballen i mål. Derimot satt en med en følelse av at hvis Algerie hadde våget litt mer, kunne de meget godt ha vunnet kampen. Rooney klager på supporterne, men burde vel snarere gå i seg selv og spørre hvordan det er mulig å spille en så dårlig kamp. Arne Scheie sier han nesten ikke har ord. Så overrasket er han over Englands dårlige spill. Men kanskje også Scheie burde burde tenke igjennom om ikke han også hører til dem som har en urealistisk tro på England.

England har riktignok vunnet et VM en gang (i 1966), men har aldri siden vært i en finale. Det er med andre ord liten grunn til å hausse opp England slik det gjøres i norske medier. Uavgjort mot Algerie blir av TV 2s kommentatorer karakterisert som VMs største sensasjon så langt. Mulig det. Men spørsmålet er om det ikke vil være en enda større sensasjon om et så dårlig lag som England skulle nå langt i dette mesterskapet.

Da har jeg større tro på Tyskland, til tross for nederlaget mot Serbia. I motsetning til England spilte tyskerne seg til flere store sjanser, men dummet seg ut med et par store tabber som burde være unødvendige i et mesterskap, Kloses helt uforståelige bakfra-taklinger og brent straffespark. Men Tyskland kommer seg rimelig sikkert videre. England derimot, lever atskillig farligere.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig!
Har sagt det i alle år, England er en oppskrytt fotballnasjon som ikke har prestert noe som helst de siste 40- og- noe årene. Men Norge og nordmenn lever i den tro at England er de beste..
I champions leauge prioroterer Norsk TV (9 av 10 ganger) alltid kamper der engelske lag spiller, noe som irriterer ettersom jeg ofte går glipp av bedre kamper, pluss må höre på overentusiastiske kommentatorer mede blind tro på england..

Jeg vet alt dette står ovenfor, men måtte bare få det ut...Puhh

Anonym sa...

Det er for det meste nordmenn som oppskryter England som fotballnajson. Jeg jobber i utlandet og i går kveld gikk jeg til den engelske klubben hvor mange engelske expatrioter treffes. De hadde en stor fjernsynsjerm i hagen, og jeg trodde dette skal bli fest. Der satt det noen få som fortalte at resten hadde gått på byen. Etter kampen mot USA hadde de mistet interessen og gadd ikke å se denne kampen. Derfor er nok Norge og nordmenn mer entusiastiske enn englenderne selv.