onsdag 16. juni 2010

Store menn kan være små

Brasilianeren Pelé og argentineren Maradona regnes som de to beste fotballspillerne gjennom tidene, og begge har markert seg i det offentlige rom i alle år etter at de la opp som fotballspillere. Nå gjør de seg bemerket med respektløse og tåpelige karakteristikker av hverandre. Pelé finner det for godt å hevde at Maradona har tatt jobben som landslagssjef bare fordi han trengte pengene. Maradona holder pressekonferanse der han sier at Péle hører hjemme på museum, en uttalelse de tilstedeværende journalistene av en eller annen grunn syntes var veldig morsom.

Jeg slutter ikke å undre meg over hvor små store menn kan være.

Til det sportslige: Endelig fikk vi se et lag igjen som spilte underholdende fotball. Det var en fryd å se på Chile, som rundspilte Honduras. Men heller ikke Chile klarte å få ballen i nettet mer enn én gang, til tross for et utall av sjanser. Og hva hjelper det om Spania dominerer stort i banespillet når heller ikke de evner å sette ballen i mål. Mesteskapets store favoritt gikk på et overraskende nederlag mot Sveits, og risikerer nå å møte Brasil i 8.delsfinalen, hvis de går videre fra gruppespillet da. Men den ineffektiviteten Spania viste mot Sveits kan en aldri vite.
Oppdatering:
Mange har hatt sympati med vertsnasjonen Sør-Afrika og håpet at de skulle komme seg videre etter gruppespillet. Men en kommer ikke videre med bare sympati. Etter det laget viste mot Uruguay, skal de være meget heldige om det skal bli cup-spill. Uruguay var bedre på alle punkter. Sør-Afrika skapte ikke en eneste målsjanse og tapte 0-3.

Ingen kommentarer: