søndag 27. juni 2010

Oppskrytt England avkledd

Jeg så VM-finalen mellom England og Tyskland i 1966 på nylig innkjøpt brukt-TV i svart-hvitt. Og jeg husker meget godt hvor opprørt jeg var over at Hursts skudd, som aldri var over målstreken, likevel ble godkjent som scoring. I dag fikk tyskerne en slags ”revansj” for uretten fra 1966. Men det er en form for revansj som smaker dårlig. For like sikkert som at Hursts skudd aldri var inne, var Lampards knallskudd i tverrliggeren og ned langt innenfor målstreken da den traff bakken. Trist at slike ting skjer i viktige VM-kamper. Og så unødvendig! FIFA kunne med letthet ha sørget for at slikt ikke skjer. Men det internasjonale fotballforbundet styres av forstokkede ledere, og fra den kanten er det lite å vente når det gjelder modernisering av fotballen.

Uansett, Tysklands unggutter kledde av Englands spillere, som TV2s fotballkommentatorer stadig omtaler som ”verdensstjerner”. Det har ikke akkurat vært mye stjernespill av disse ”stjernene”. Fabio Capello må gjerne slakte dommeren, men dommertabben var neppe avgjørende. Jeg har skrevet det før og gjentar det gjerne, England blir alltid fryktelig oppskrytt foran mesterskap, men presterer meget sjelden. Tyskland derimot, er som vanlig solide, og viste et kontringsspill som må glede enhver fotballentusiast. Tyskland spiller med en friskhet og suverenitet, som gjør at de meget vel kan vinne hele greia. Nå blir det Argentina i kvartfinalen for Tyskland. Maradona skal ikke føle seg for sikker.
Se også:
Vårt Land
Gjort samme tabben før
Tyskland best i alt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig med deg, dette var god fotball mot engelsk panikk fotball

Anonym sa...

Jeg er ikke helt enig med deg, hadde det stått 2-2 ved pause ville vi ha sett en helt annen kamp. Da kunne ikke Tyskland ha ligget bakpå å kontre som de gjorde, og England ville neppe ha ligget så høyt på banen.
Jeg håper denne dommeren har mareritt i lang tid fremover.
Og når det gjelder neste kamp for tyskerne så håper jeg de mildt sagt blir voldtatt av vinneren fra Argentina - Mexico. Jeg liker ikke lag som ligger bakpå og kontrer, vil mye heller se to angrepsvillige lag som også kan forsvare seg godt.