tirsdag 22. juni 2010

Over og ut

Få er vel overrasket over at Frankrike tapte sin siste kamp i sluttspillet. Sør-Afrika fikk en etterlengtet seier, uten at det hjalp laget til videre spill i turneringen. Dermed er det over og ut både for forrige VMs finalist og for vertsnasjonen. Frankrikes fiasko den verste i VM-historien, sier Arne Scheie. Sør-Afrika hadde målsjanser nok til å score de nødvendige målene for å komme videre . Men i likhet med flere andre lag i denne turneringen sløste de uhemmet med sjansene. Mexico og Uruguay går videre fra gruppa, Uruguay har imponert med morsom fotball og laget har ikke sluppet inn mål så langt.

Det kan kanskje sies at Frankrike var uheldige i kampen mot Sør-Afrika, da de allerede i første omgang fikk utvist en spiller, en utvisning som TV2s kommentator Nils Johan Semb mente var helt feil. Jeg er ikke enig. Det er på tide at dommerne slår hardt ned på de albuene som en del spillere bruker å sette rett i hodet på motspillere i hodeduellene. Disse ”albuetaklingene” bidrar til en brutalisering av fotballen som dommerne burde sørge for at vi slipper å se.

Det er leit at en så god fotballnasjon som Frankrike dummer seg ut så til de grader som de har gjort både på og utenfor banen i dette VM. Med den slette oppførsel laget har vist, er det neppe noen som vil savne Frankrike i cupspillet. Det er greit nok. Også fordi Frankrike etter min mening ikke burde vært i sluttspillet i det hele tatt. Laget kom til VM på et juksemål. Det skjedde da Thierry Henry i kvalifiseringskampen mot Irland 19. november i fjor handset ikke bare en gang, men to ganger, og slik gjorde det mulig for midtstopper Gallas å score det målet Frankrike trengte for å komme til sluttspillet i Sør-Afrika. De svenske dommerne må ha vært de eneste som ikke så hva som skjedde.

1 kommentar:

Anonym sa...

Veldig enig. En sann glede at barnslige Frankrike ryker ut. Hadde England og Italia lidd samme skjebne kan det jo bli virkelig moro. Ellers vil jeg henge meg på det at det er deilig å se dommere som får med seg grisespillet. Her flagrer det med røde kort - og godt er det. Bare synd med Brasil som ingen tør gjøre noe med. Mye grisespill og et juksemål av dimensjoner. Får håpe noen dommere begynner å gi dem noen kort også.

Tyskland vinner. Garantert!!