onsdag 2. juni 2010

Scoringsvegring

Når skal det norske landslaget lære seg å score? I kampen mot Montenegro forspilte laget en rekke sjanser, og vant på heldige scoringer. Mot Ukraina så vi det samme. Laget spilte seg til en rekke målsjanser, særlig i første omgang. Men hva hjelper det når de ikke klarer å score. Huseklepp opptrer som en sann Brannspiller – totalt evneløs i avslutningsfasen. Han var ikke alene. Dermed gikk det som det måtte gå. Norges keeper gjorde en skikkelig tabbe, ga en helt unødvendig retur på et frispark og Ukraina scoret og vant kampen. Det var ikke den eneste returen Jon Knudsen ga, og prestasjonen forteller at Norge har et keeperproblem. Knudsens tabbe minnet foruroligende mye om Myhres tabber i forrige kvalik.

Norge har nå spilt fire kamper mot Ukraina, og har aldri scoret mot dem. En kan si at tapet på Ullevål var ufortjent, men det blir feil. Et lag som ikke evner å score mål, fortjener ikke å vinne. ”Vi var best”, sier Drillo, og synes å ha glemt at begrepet ”best” er enkelt i fotball: Det laget som scorer flest mål, er best. Punktum.

Når alvoret starter med kvalikkampene til høsten, nytter det ikke å insistere på at vi er ”best” hvis vi ikke scorer mål. Da holder ikke det vi har sett i disse to privatkampene. Mot lag som Portugal og Danmark får vi neppe mer enn et par-tre av de store sjansene laget skapte mot Ukraina. Disse må omsettes i mål. Hvis ikke, kan vi se langt etter EM-sluttspill.

Marcus Pedersen scoret igjen i U21-kampen mot Finland. Kanskje var det en ide å bruke han?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Med spillere som Skjelbred, Demidov og Brenne med landslagsdrakt er det kanskje ikke så rart det går som det går. Hva har de utrettet på landslaget...? Ingenting! Og ved å sette Huseklepp på topp er det ikke overraskende at det ikke blir mål. Hvorfor kan man ikke gi de notoriske målscorerne sjansen: Iversen, Rushfeldt og ikke minst Marcus Pedersen hadde sørget for målfest!!

Anonym sa...

Iversen hadde vært bra å hatt på topp på landslaget også kunne huseklepp blitt flyttet til midtbane. Latterlig at så mange klager over drillo som trener, det er laget som er for dårlig.

Anonym sa...

Og hvem tar ut laget?