onsdag 9. juni 2010

Hva går det av topplagene?

Er cupen i ferd med å bli mindre interessant for toppklubbene i norsk fotball? Eller innbiller toppklubbene seg at de er så mye bedre enn lag i lavere divisjoner at de kan spasere seg til avansement i rundene? Eller kan det tenkes at forskjellen mellom toppserien og lavere divisjoner kanskje ikke så stor som spillerlønningene skulle tilsi?

I forrige cuprunde ble Vålerenga og Brann sendt hodestups ut av cupen av henholdsvis FK Tønsberg og Fyllingen. I tredje runde gikk Lillestrøm på en smell av dimensjoner. Riktignok er Follo 1. divisjonslag, men ligger i bunnsjiktet. Det forhindret ikke at de banket Lillestrøm hele 4-2. Lillestrøm har i serien vist en fabelaktig evne til å ta igjen en stor ledelse på slutten av kampen, og mange trodde vel det samme skulle skje da laget reduserte til 1-3 tidlig i annen omgang. I stedet satte Follo inn ytterligere en fulltreffer. Da hjalp det lite at LSK fikk en redusering på slutten av kampen. Romerikes stolthet ble ydmyket etter alle kunstens regler.

Men de var ikke alene. Molde, som kollapset fullstendig i siste seriekamp mot nettopp Lillestrøm, skulle reise kjerringa i cupkampen mot Sogndal. Magne Hoseth sa han var glad det snart kom en cupkamp, slik at de kunne glemme opplevelsen mot LSK. Det ble med håpet. På hjemmebane gikk Molde på et ydmykende nederlag mot 1. divisjonslaget, som sjokkåpnet med to scoringer allerede etter 6 minutter. Molde kom seg aldri etter sjokket, og gjorde som sjokkerte lag så ofte gjør og pådro seg to røde kort i andre omgang. Svakt av Molde.

Også fjorårets cupmester kan se langt etter Ullevål. Løv-Ham sendte mesterne hjem med 1-2-tap. Rekdal ble rasende, slik han har for vane når laget hans taper, og Aalesund er nede på jorda igjen. Stabæk møtte overraskelsen fra forrige runde, FK Tønsberg, på hjemmebane i en skikkelig thriller av en fotballkamp. Tønsberg ledet på overtid, men Hulsker utlignet. Ingen scoret i ekstraomgangene og i straffekonkurransen sørget Tønsberg for en ny cupbombe og slo ut Stabæk. Godt gjort! Også Kongsvinger og Tromsø måtte ha ekstraomganger, og begge reddet seg mot henholdsvis Nybergsund og Tromsdalen.

Oppdatering:
Rekdal sparker spillere
Start og Viking videre

2 kommentarer:

Anonym sa...

All ære til lagene nedenfor tippeligaen som vinner, men en ting må sies. Topplag må være liv redde for å spille disse kampene. Om dommerne velger det selv eller om de har fått beskjed om å endre alle regler for cup kamper er uvisst, men kommer et topplag seg fra en cup kamp uten skader så er det et under og kortene er visst glemt hjemme. Sparke bort ball, stille seg foran frispark skytter, sparke i bein, ettersleng alt er lov..er dommeren snill så får man kanskje et frispark, men det er ca 5% av overtredelsene. Cup var gøy for at de mindre lagene får møte de større, men dommeren skal ikke utjevne divisjons forskjell med dommer avgjørelser.
Ja, til like regler og ja til høyere lønn og større krav til toppdommere.

Trond Kevin sa...

En liten faktafeil i innlegget ditt...

I ekstraomgangen for Stabæk-FKT ble det faktisk to mål. Først til Tønsberg, deretter Stabæk. Dette igjen førte til straffekonkurransen som vi alle vet hvordan endte nå =)

Hilsen fra Tønsberg