tirsdag 8. juni 2010

Pikenes Jens

De politiske meningsmåingene er lite lystelig lesning for Stoltenberg & co for tiden. InFacts junimåling for VG bekrefter at Ap har tapt stort terreng i tiden etter stortingsvalget. Partiet får en oppslutning på under 29 prosent. Hvis dette hadde vært resultatet ved stortingsvalg, ville Ap ha mistet hele 13 mandater. Også Sp ville ha tapt mandater, mens SV ville ha vunnet ett.

En nærmere analyse av målingen viser at det særlig er blant menn at Ap mister oppslutning. Mens partiet holder stillingen sånn noenlunde blant kvinner, rømmer mannfolkene partiet, forteller VG. Denne kjønnsforskjellen er ikke lett å forklare, men kanskje har den sammenheng med at Stoltenberg skygger unna alle konflikter. Jeg ser ikke bort i fra at menn reagerer atskillig mer på dette enn kvinner, som antagelig har mer sans for den ”snille” Jens. Men kanskje viktigere er regjeringens manglende handlekraft, noe Siv Jensen peker på i en kommentar. En ting er sikkert, hvis ikke regjeringen med Stoltenberg i spissen skjerper seg og viser vilje og evne til noe mer enn bare å administrere landet, vil nedgangen fortsette.

3 kommentarer:

Jorunn sa...

Den kommentaren din om at kvinner ikke er så saksorienterte,men er tilfredse med en snill pusekatt,var ufin. Sammenhengen er selvsagt en helt annen. Mange kvinner er ansatte i det offentlige, og Arbeiderpartiet er til en viss grad en garantist for slike arbeisplasser - mot privatisering og konkurranseutsetting.
Men også jeg synes imidlertid at Stoltenberg plasker rundt i brakkvann uten annen visjon enn å holde Samfunnsskuta flytende.

Oddbjørn sa...

Jeg mente ikke å være ufin, og tar korreksen. Men for ordens skyld, jeg skrev ikke at kvinner ikke er så saksorienterte, men at kvinner kanskje ikke har den samme sans for konflikter som menn, uten at jeg dermed har sagt at det er en dårlig egenskap, kanskje snarere tvert imot. Mange kvinner i det offentlige kan meget vel være en god forklaring.

Anonym sa...

Jessica Asp syntes det er herligt at at det norske folk endelig våkner og ser hva slags vinglepolitikk AP,SV og resten av venstresiden står for. Det er JA en dag og NEI den neste, på samme sak. De bygger luftslott rundt seg selv og bruker skitne triks som grunnmur, løgner som vegger og ugjennomførbare lovnader som tak.

Islamiseringens tid for Norge er slutt og snart er disse partiene bare en historisk skamplett på NORGES HISTORIE.

Som en overgangspåmillelse er det på tide å ta frem de gamle tegningene av Per Borten som bærer staur og lesse byrden på Jensegutten som snart har senket hele Samfunnsskuta.