mandag 28. september 2009

Plump og billig ”spøk”

Som i andre yrker finnes det også blant journalister enkelte som hadde gjort vel i å finne seg noe annet å gjøre. En av disse er en mann ved navn Marius Kopperud, som arbeider i P4. Etter at den unge, nyvalgte stortingsrepresentanten Mette Hanekamhaug, har vært igjennom en forferdelig uke preget av rot og tull med hensyn til om hun var ”inne” eller ”ute” som stortingsrepresentant, godkjente endelig riksvalgstyret torsdag hennes stortingsmandat.

Fredag finner P4’s Kopperud det for godt å ringe Mette Hanekamhaug og gi seg ut for en representant for Kommunaldepartementet med beskjed om at hun likevel ikke fikk plass på Stortinget. På bakgrunn av alt det Hanekamhaug har opplevd den siste uka er det ikke noe rart at hun ikke uten videre avslørte ”spøken”. Hun reagerte med vantro, viste en beundringsverdig ro og ønsket ikke noen videre samtale med oppringeren.

P4 synes visst dette var veldig morsomt. Men å påføre et menneske enda et sjokk etter det hun har opplevd, har lite med humor å gjøre. ”Hun var et lett bytte”, sier Kopperud. Nettopp! Derfor var dette forsøk på ”spøk” ikke morsomt, men bare plumpt og billig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Rimelig plumt av P4-journalisten å karakterisere henne som et "lett bytte".

Lett bytte i forhold til hva..? Til å svare på telefonen når den ringer? Uttrykke skepsis til det som ble sagt? Til å la være å fortsette samtalen, som åpenbart ble for "dum"?

Jeg mistenker Hanenkamhaug for å være i overkant snill med P4 når hun i etterkant ler og sier hun gitt "fem på". Utfra telefonsamtalen virket hun tvert i mot meget skeptisk, og refererte til den formelle godkjenningen av mandatet dagen før.

Er det noen som ble til latter her, så er det plumpheten i P4. Ros til Hanenkamhaug for god håndtering og storsinnet opptreden overfor umodne journalister.

SHJ sa...

Hvorfor er denne spøken verre enn de andre spøkene P4 har utført siden de startet med dette? Det spøkes på ingen måte med noe som har med liv og død å gjøre.
Hadde ikke Hanekamhaug tålt dette, hadde hun ikke hatt noe på Stortinget å gjøre.

Latterlig at folk må ta alt så høytidelig. Verden hadde vært ett stusselig sted å leve hvis den bare besto av folk som dere...

Anonym sa...

ho fått en tøff start, men har klart se fint. ho imponera te å være så ung. vi kjemm nok te å høre meir fra ho mette. åsså godt at det kom inn en representant med orntli moldedialekt no når ho karita e ute. sjøl om det godt kunne vært fra et anna parti da

Anonym sa...

Oddbjørn Evenshaug har talt!