søndag 20. september 2009

Endelig for VIF - Ned for FFK?

Rosenborg surfer på vinnerbølgen. Full kontroll og 4-0 mot Sandefjord. Molde tapte i en amper kamp mot Tromsø, og RBK leder med 13 poeng foran Molde og 19 poeng foran Stabæk på tredje! Gullet er i praksis i boks for trønderne, slik alle regnet med før serien startet. Tross tap i denne runden synes Molde å ha godt grep om sølvet, og så får Stabæk og Odd gjøre opp om tredjeplassen.

I bunnstriden tok Aalesund en viktig seier mot Brann, og på Marienlyst vant Godset sekspoeng-kampen mot Fredrikstad overbevisende 4-1. FFK var best i første del av første omgang og ledet fortjent 0-1. Så begynte Godsets Keita å løpe fra og spille ball i hatt med FFK-forsvaret. Keita utlignet for Godset og hjemmelaget overtok kampen. Tenåringen Keita skåret igjen, og en annen tenåring, Marcus Pedersen, gjorde det hele Marienlyst ventet han skulle gjøre, han skåret det viktige tredje målet, og etter hvert ble det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. FFK kan gå mot nedrykk, slik jeg tippet da serien startet. På Marienlyst var det naturlig nok stor jubel, ikke bare over egne skåringer, men også da Lillestrøm utlignet mot Bodø-Glimt og snøt Glimt for tre poeng, slik at Godset snek seg foran på tabellen. LSK’s Arild Sundgot prøvde seg enda en gang med å jukse seg til en seier med handa, slik han gjorde i semifinalen mot Stabæk for to år siden, da han med et juksemål sendte LSK til finalen. Denne gangen var heldigvis dommeren våken. Sundgot burde holde seg for god til å drive med disse jukseforsøkene.

Etter den usmakelige oppførselen til Vålerenga-fansen med medieklovnen Einar Gelius i spissen, håpet vel hele Norge bortsett fra Oslo øst at Lyn skulle banke Vålerenga enda en gang. Men denne gangen gikk det ikke for katastrofetruede Lyn. Vif fikk tre raske mål i begynnelsen av kampen, og da hjalp det ikke at Lyn viste imponerende moral, reduserte og faktisk truet Vif. Men da Vif fikk en fjerde skåring i begynnelsen av andre omgang, var løpet kjørt for Lyn, og Vålerenga fikk den seieren de har ventet på i nesten tre tiår.

7 kommentarer:

Fridtjof sa...

Du mener vel: .... Stabæk og Odd-Grenland får gjøre opp om bronsemedaljen? En liten glipp i ditt flotte innlegg.:)

Oddbjørn sa...

Ja, selvfølgelig. Takk for korreksjonen! Feilen er rettet.

misslfc sa...

Å ta Enga's begravelses spøk så alvorlig er jo litt morro da.. men Enga vant fortjent og hele Norge pleier å ønske at de taper uansett hva slags reklame Enga har før kamper tror jeg.. (Alle hater Enga og Enga hater alle) var det ikke slik?

Oddbjørn sa...

Til missflc: Det finnes faktisk "spøk" som er så usmakelig at det slett ikke er moro. Vålerenga og Vif-supporterne har et problem når de ikke forstår det. Har ingen ting med at "alle hater Enga" å gjøre.

Anonym sa...

Hallo...handsen til Sundgot sendte ikke LSK til finalen. De vant veldig fortjent med to mål etter å ha rundtspilt bæringene. Skal hilse fra mora mi. Nils Terje

Oddbjørn sa...

Tja, Nils Terje, er det ikke sånn at mål preger kamper? Juksemålet til Sundgot i semifinalen i 2007 ble oppfattet som avgjørende for kampen. Dessuten, å jukse på den måten Sundgot gjorde, forsvares vel ikke ved at seieren evt var fortjent? - Når Sundgot så på nytt prøver seg på akkurat det samme jukset, ja, hva skal en da si? Og etterpå beklager han i vanlig stil. Men hvis dommeren ikke hadde sett det denne gangen heller? Så hadde han vel vært glad for at LSK hadde "vunnet"?!

Anonym sa...

når man har dommeren mot seg så ofte som LSK har må man ta ballen i egne hender...nt