torsdag 3. september 2009

Når det stokker seg for presten

VG forteller i dag om en vikarprest på Stord som forvekslet brudgommens navn med forloverens da han skulle vie et par nylig. Selv om forloveren var brudgommens bror, syntes bruden rimeligvis at hun ikke kunne svare ja til å gifte seg med svogeren, og etter en del strev lyktes, det å få gjort presten oppmerksom på feiltaket.

Episoden minner meg om en historie jeg hørte for mange år siden om en prest som også brukte galt navn på brudgommen. Men her var mistaket atskillig mer pinlig. Presten hadde nemlig stokket navnelappene til to brudepar som skulle vies samme dag, og leste opp navnet på brudgommen i det neste brudeparet som ventet på vielse straks etterpå. Og ikke nok med det. Tilfellet ville at bruden i sin tid hadde vært forlovet med nettopp denne brudgommen!

3 kommentarer:

tobydude sa...

Stakkars presten da. Han sitter vel og vurderer nytt yrke nå.
Han skulle tatt seg en konjakk før vielsen. Hadde sikkert greid det bedre da.

Snuppa sa...

Ikke lett med navn alltid! Min farfar og farmor hadde dobbeltbryllup, og der brukte presten den andre brudens navn da han skulle spørre farfar om han ville ha farmor. Farfar sa nei to ganger før presten fant ut av feilen... Senere sa farfar at han kanskje bare skulle sagt ja! ;-)

Anonym sa...

Snuppa: Flaks for deg at han likevel valgte riktig.... ;-)