torsdag 17. september 2009

Brunt på is

Mange småpartier stilte lister ved stortingsvalget, blant disse også et par ”brune” partier på ytterst høyre fløy, Norgespatriotene og Vigrid, som vakte en del oppsikt under valgkampen gjennom sin deltagelse ved enkelte skoledebatter. Jeg noterer med glede at de to partiene ikke fikk mer enn henholdsvis 184 og 174 stemmer. En kan under seg over hvordan det kan ha gått til at begge partier har klart å mønstre 500 underskrifter. Lederen av Norgespatriotene sier at han nå legger partiprosjektet på is på ubestemt tid. Gjør det – og la det bli liggende i isen!

Uten sammenligning for øvrig – et annet parti som heller ikke akkurat imponerte med sin oppslutning, var Kristent Samlingsparti. Partiet stilte lister i 17 fylker og fikk i alt ca 4.900 stemmer, dvs 0,2 prosent av stemmene. I Oslo fikk partiet 279 stemmer med Jan-Aage Torp på toppen av listen. Partiet dokumenterte med andre ord også denne gangen at det kun fungerer som et rent demonstrasjonsparti. Vi har hørt lite fra partiet etter valget. På partiets nettsted står det ikke ett eneste ord om valgresultatet. Det sier vel det meste. Kanskje også ledelsen i dette partiet gjorde klokest i å tenke i retning av is, eller enda bedre, legge det ned.

3 kommentarer:

Sigrid sa...

Amen!

Jeg syns jo det kan være verdt å tenke på at Ksp fikk ca 600 stemmer i Rogaland mens KrF manglet ca 160 på å få inn sitt andremandat. I say no more.

Anonym sa...

"KRISTENT SAMLINGSPARTI TØR Å SI AT VI TROR PÅ EN ALLMEKTIG GUD
1.At Han vil bestemme sluttresultatet.............."

Og det gjorde Gud, tydeligvis.
:-)

Anonym sa...

KRISTEN SAMLINGSPARTI HVAR SIKKER
PÅ AT TORP SKULLE KOMME INN
PÅ TINGET:PARTIET HAR KUN 2 TING
I SITT PROGRAM DET ER NEI TIL
FRI ABORT OG DEN NYE EKTESKAPSLOVEN.OVERRESAKET
AT PARTIET FIKK VEL 4000 STEMMER.
DET ER 3999 FOR MANGE.


JILL