søndag 9. mai 2010

Å vinne på den morsomme måten

Det er morsomt å vinne fotballkamper, men det finnes utvilsomt måter å vinne på som gjør det spesielt morsomt. Odd hadde en slik opplevelse i dag, da de i løpet av de siste minuttene i kampen mot Aalesund snudde 0-2 til 3-2. Eller slik Tromsø gjorde det mot Start, da de scoret seiersmålet på overtid bare 20 sekunder før kampen ble avblåst for full tid. Surt naturligvis for både Aalesund og Start. Spesielt må Start føle det bittert, ettersom de også tapte 2-3 mot Lillestrøm i forrige runde etter å ha ledet 2-0. Men ingen av disse seirene var tilfeldige. I likhet med LSK viste Odd en fremragende moral selv om de lå under. Odd-trener Fagermo står dessuten fram som en meget dyktig taktiker, noe han viste både mot Godset i forrige runde og mot Aalesund denne runden. Heller ikke Tromsø vinner tilfeldig. Tromsø er nå topplag, og på samme måte som Rosenborg på sitt beste kjennetegnes topplaget Tromsø nettopp ved at de er i stand til å avgjøre jevne kamper mot slutten.

Lillestrøms seier mot Godset var ventet. LSK vant lett og er nå i likhet med Tromsø i flytsonen, som det heter på floskelspråket, mens Godset lider under en relativt tynn spillerstall. Jeg har tippet at LSK vil gjøre det bra i årets serie, og laget er nå i ferd med å innfri forventningene. På Hønefoss stiger håpet etter seier over Sandefjord, som styrket sitt kandidatur til nedrykk. Morsomt at det var lagets store veteran, den meget sympatiske, Frode Lafton som fikk gleden av å score seiersmålet. Rosenborg nekter å tape, men har ikke desto mindre problemer med å vinne. Haugesund forsvarer seg godt på hjemmebane, på et banedekke der det ikke kan være bare enkelt å spille god fotball. Jeg er enig med Rosenborg-trener Hamrén, som sier at med slike baneforhold blir det innimellom en liten parodi.

Brann tapte igjen. Denne gangen i den viktige bortekampen mot Stabæk, som vant fortjent. Bergenslaget pustes nå i nakken av nedrykkskandidatene Kongsvinger og Hønefoss. I neste runde skal de møte formsterke Lillestrøm på hjemmebane. Det spørs om det er nok til å ta poeng. Med nok et tap begynner rødtrøyene virkelig å være ille ute.

2 kommentarer:

Odd sa...

Men hva synes du om Sarpsborg 08 da? De er verd en honnør.

Oddbjørn sa...

Ja, så absolutt. Skulle ikke forundre meg om laget ender opp på en tabellplass foran Fredrikstad. Men tviler på om de vinner serien.