lørdag 22. mai 2010

Den gamle visa

Så er det den gamle visa om igjen - enda en gang. En fotballklubb har tapt noen kamper, og hundre og ett er ute. En syndebukk må finnes, og som vanlig er det treneren. Nå er det Branntrener Steinar Nilsen sin tur. Spillerne kan ikke sparkes, i hvert fall ikke hele laget på en gang. Styret er visstnok aldri inne på tanken at de ikke er gode nok. Sjelden eller aldri stiller noen spørsmål ved andre ansvarlige enn treneren. Dessuten er det godt betalt, så da så.

Sannsynligvis vinner Brann kampen mot Hønefoss i pinsen. Dermed er det vel bevist at det var riktig å sparke treneren. Jeg slutter ikke å undre meg over hvor tåpelig norske fotballklubber opptrer når de møter litt motbør. Nettopp i motgangstider burde hele klubben slutte opp om treneren og spillerne, støtte og oppmuntre dem for å overvinne motgangen. I stedet velger man den lette veien.

Nå mangler det bare at Brann henter inn Tom Nordli – for så å sparke ham igjen etter et halvt års tid. Antagelig hadde Brann hatt godt av en tur ned i 1. divisjon.

Oppdatering: Folk uenig i treneroppsigelsen.

Ingen kommentarer: