tirsdag 25. mai 2010

Gavepakkenes kveld

Hva går det av keepere på topplagene? Tre kamper ble avgjort på gedigne keepertabber i denne fotballrunden. Brann reiste til Hønefoss i desperat behov for poeng. Men der i gården synes ønsket om at Hønefoss skal overleve i Tippeligaen å være sterkere enn lysten til selv å overleve. Keeper Opdal, som noen av uforståelige grunner mener burde være i landslagsdiskusjonen, forærte Hønefoss et mål, og for sikkerhets skyld fulgte Bjørnar Holvik opp med en ny gavepakke. Vikingkeeper Jarstein er faktisk i landslagstroppen, men viste gjennom sin oppførsel i sluttsekundene mot Rosenborg at han ikke burde ha vært der. Det er ikke første gangen Jarstein viser at han ikke er voksen for de store oppgavene. Steffen Iversen satte straffsparket sikkert i mål. Da gråt RBK-trener Hamrén. Han gråt ikke over Jarstein.

Moldes keeper har vel aldri vært nevnt når det diskuteres hvem som skal vokte det norske landslagsmålet, og det er lett å forstå når en ser prestasjonen mot Kongsvinger. Nå skal det sies at heller ikke han var den eneste som tabbet seg ut i denne kampen. Molde serverte ytterligere to gavepakker, og reiste hjem med klart tap.

I det hele tatt, dette var tabbenes fotballrunde. Strømsgodset er heller ikke i en situasjon hvor de bør gi bort mål. Men det var nettopp hva Godset gjorde mot Aalesund. Da blir det tap. Tabbelagene bør ta en titt på Tromsø og lære godt forsvarsspill. Tromsø er bunnsolide i forsvar, og med Rushfeldt på topp blir det også mål. Denne gangen var det Vålerenga som måtte reise hjem poengløse. Det måtte også Sandefjord. Men der er de mer vant til det. Tapet mot Haugesund var det tiende for Vestfoldklubben, og det skal vel godt gjøres om det ikke blir 1. divisjon neste år. Etter en dårlig sesongstart går det nå bedre for Stabæk. Nannskog er på plass igjen, fant nettmaskene og Start ble sendt hjem med 3-0-tap.

Oppdatering:
Egil Drillo Olsen mener Jarsteins dytting av Trond Olsen som førte til straffespark for RBK mot Viking, bare var en ”uskyldig liten dytt”, som det ikke var noe å blåse for. Såpass må Trond Olsen tåle, sier landslagstreneren til Stavanger Aftenblad. Ikke rart vi ikke blir kvitt slik tåpelig oppførsel når selveste landslagstreneren bagatelliserer et klart regelbrudd på denne måten. Som om dette dreier seg om hva Trond Olsen skal tåle. Dommersjef Rune Pedersen setter Drillo på plass med en vennlig oppfordring om å sjekke regelboka.

5 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Det var Rosenborg og ikke Viking som spilte 11 mot 10, men den ene RBK-keeperen spilte i Vikingdrakt. De kan sende han til Sverige som medgift til hans elskede Hamren.

tommy sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Da Jarstein uproblematisk hoppet opp og tok ballen i det 92 minutt ble han nesten løpt ned av RBK spilleren som deretter kommer løpende tilbake fra dølinja og kjefter på Jarstein. Keeperen setter ballen i spill igjen og RBK spilleren blir stående igjen, fremdeles opp i ansiktet på Jarstein. Det er vel ikke før ballen er på den andre banehalvdel at Jarstein skyver RBK spilleren unna - og sistnevnte faller teatralsk om.
Saken burde være såre enkel - gult kort til begge spillere og ingen straffe. Helt enig med Drillo - Dommersjefen har null tillit i denne saken siden han konsekvent støtter enhver dommeravgjørelse.
RBK tok med dette et stort skritt videre i sin kamp for å bli Norges mest unfair play lag. Lillestrøm har hatt denne plassen lenge, men med Annan i spissen og nå denne meningsløse provokasjonen har de vist at de kan få unfair play til faktisk å lønne seg - på samme måte som LSK tidligere har gjort - ledet an av Sundgodt sine mange hands - som bl.a. sikret et cupgull.

Will

Pelle Parafin sa...

Som vel O. Evenshaug, - og alle oss som har fulgt med Drillo en stund (selv har jeg fult ham siden han spilte en B-landskamp - tror jeg det var? - på Aksla stadion i Ålesund en gang på seksti-tallet?) - vet, så har Drillo sin ´egen ´regelbok´. Og jeg er også rimelig sikker på at Drillo bryr seg fint lite om den offisielt gjeldende fra FIFA/NFF. Han synes nok bare det er ´trist som f....´ at det ikke er hans egen regelbok som er den gjeldende.