tirsdag 25. mai 2010

Slett læreverkarbeid

Det er gjerne lærerens oppgave å bruke rødblyanten. Elevene i 6. klasse ved Tokke skole i Telemark fant ut at de ville snu litt på flisa og tok rødblyanten fatt på et læreverk i norsk. Klassen fant hele 76 skrivefeil i de tre norskbøkene sine. Flere av dem var opplagte ord- og bøyningsfeil som elevene synes burde vært unngått. De 20 unge språkjegerne mener dette er slett arbeid i et læreverk som skal lære elevene rettskriving, forteller avisa TA i Skien. Og det er det ikke vanskelig å være enig med elevene i.

Det er Cappelen Damm som utgir elendigheten. Lærebokforfatterne som ikke har gjort jobben sin, bør også nevnes: Torunn Eide og Torill Wiiger Tørjesen. Både de og forlaget anbefales å vise elevene noe større respekt enn å levere så slett arbeid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tåpelig å gå løs på forfatterne av bøkene... du vet tydeligvis lite om prosessen i forkant av en bokutgivelse.

Henrik Jensen

Oddbjørn sa...

Vel, jeg har nå gitt ut 14-15 bøker gjennom årene, noen lærebøker inkludert, så alldeles uvitende tror jeg faktisk ikke at jeg er. Mange har ansvar for en bokutgivelse, ikke minst forlaget, noe som går fram av min blogg. Det tåpelige her er vel forsøket på å frita forfatterne.