søndag 11. april 2010

Unggutta imponerer

Strømsgodset har det yngste laget i Tippeligaen. I mangel av penger til å kjøpe etablerte spillere har Jostein Flo og Ronny Deila vært nødt til å satse på unge spillere. Det har på ingen måte slått uheldig ut. Tvert imot. 18-19-åringene på Godsets lag viser en friskhet og oppfinnsomhet i spillet som alle fotballelskere må glede seg over. I forrige hjemmekamp ordnet de med målene mot Viking. I kampen mot Sandefjord, som måtte reise hjem med 2-4 tap, skåret unggutta alle fire målene. Til og med forsvarsspilleren Lars Sætra, som ennå ikke er fylt 19 år, scoret med en nydelig heading. Den samme Sætra, som så vidt rakk å debutere i Tippeligaen på tampen av fjorårsesongen, har i år framstått som en forsvarsklippe. Han viser en sikkerhet i sitt forsvarsspill som vanligvis bare eldre og rutinerte midtstoppere viser fram, samtidig som han er offensiv i tenkningen. Slik sett er det logisk at han også scorer. Riktignok sviktet han ved den siste Sandefjord-scoringen, men da var kampen allerede avgjort.

Pengekrisen i fotballen behøver slett ikke være noen ulykke. Snarere tvert imot. At lagene må satse på unge spillere, gjerne fra egen stall, er bare fint. Det beviser blant annet Godset.

Brann og Viking hører med til de klubbene som har større budsjett enn de fleste. Men de fortsetter å skuffe. Viking tapte nylig for Godset, og i denne serierunden fikk de bank av Aalesund, som heller ikke har på langt nær så stort budsjett som Viking. Brann er også et økonomisk ”storlag”, men det synes ikke å hjelpe. Tap på hjemmebane mot Start, riktignok knepent, men fire baklengs på hjemmebane sier sitt.

Oppdatering: Sannelig stiller ikke også Rosenborg med en unggutt som smeller til i Tippeligaen. Markus Henriksen, som bare er 17 år, knallet inn to mål mot Odd og sikret 3-1 seier for RBK mot Odd. Imponerende og morsomt. Det er vår i fotball-Norge.

3 kommentarer:

Liv-Marit sa...

Og hva med 17 år gamle Markus Henriksen på RBK?

Oddbjørn sa...

Nettopp!

Anonym sa...

Han har oppdatert om det.

Må ellers si meg enig. Det er uten tvil at det er i de unge spillerne fremtiden ligger. Godset har skjønt det. Brann har absolutt ikke skjønt det.