søndag 18. april 2010

Toppkamp?

Rett før kampstart i Bergen annonserte ”NRK radiosporten” Tippeligaoppgjøret mellom Brann og Vålerenga som ”toppkamp”. Hallo! Vålerenga lå før kampen på femteplass på tabellen. Og Brann? Bunnlag! At dette kan beskrives som en toppkamp, skyldes kun medienes fordommer, nærmere bestemt den fordomsfulle oppfatning at noen lag i Tippeligaen nærmest pr definisjon forstås som topplag – uansett prestasjoner. Ser en på det som ble prestert på Brann stadion, bekreftes inntrykket. Dette var ingen toppkamp, men en høyst ordinær Tippeligakamp, som endte uavgjort. Så feigt som Vif spilte i andre omgang, fortjente de knapt det poenget de fikk.
Og Brann er bare opptatt av å klage på dommeren.

Nei, toppkampen i denne runden fikk vi på Marienlyst stadion i Drammen, og det burde vært forutsett. Her møttes to av de lagene som så langt i årets Tippeliga har spilt den mest underholdende fotballen. Kampen på Marienlyst var en flott fotballkamp, med bl a en kjempescoring av Nordkvelle. Godset presterte årsbeste og viste igjen at på hjemmebane nekter laget å gi fra seg poeng. Denne gangen var det Start som med sitt gode lag måtte reise hjem tomhendt etter at Godset vant fullt fortjent 3-1. Godset-trener Deila mener Start er det beste laget Godset har møtt hjemme i år.

Med uavgjort mot Vif har Brann fem poeng etter sju kamper og er fortsatt et bunnlag. Til sammenligning har f eks Haugesund ni poeng etter å ha klart uavgjort mot LSK på bortebane. Hønefoss har fremdeles ikke klart å ta et eneste poeng, men viste tross alt brukbare takter i kampen mot Viking. Men styret i Hønefoss tror, som så mange fotballstyrer før, at problemet kan løses ved å sparke treneren. Før eller senere tar også Hønefoss poeng. Kanskje skjer det i neste serierunde. Men at det eventuelt vil skyldes at de sparket treneren, er vel bare å lure seg selv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Er saa enig med deg Oddjoern. Har lest bloggen din ved flere anledninger, og liker det jeg leser. Din profil forteller jo ogsaa at du er en "fagmann" innen familie pedagogik. Et fotball lag er som en familie. Noen familier samarbeider, og alt gaar saa mye enklere. Andre familier er splittet og samarbeid blir umulig. Det er ikke alltid riktig aa sparke far/mor(trener) ut av huset naar ungan(spillere)ikke presterer. Det verste er jo naar onkler og tanter(lagets styre) er helt paa jordet - og ikke har peiling paa hva de driver med.

Oddbjørn sa...

Interessant parallell!

Anonym sa...

Toppkampen på Marienlyst var også en skikkelig topp kamp. Men toppkampen i ordets rette forstand er vel kveldens batale i Ålesund...?
Med NRK sin definisjon av toppkamp var vel egentlig alle kampene i går "toppkamp". Overskriften kunne like gjerne bli kalt bunnoppgjør.

Oddbjørn sa...

Du har selvfølgelig rett. Ålesund - RBK var selve "toppkampen" i denne runden, vurdert etter tabellplasseringen til lagene. Og vi er enige om at det blir for dumt å kalle det en toppkamp når ett av de desiderte bunnlagene er involvert.