onsdag 21. april 2010

Klar tendens

Dagens politiske meningsmåling i VG bekrefter den siste tidens tendens: Høyre har etablert seg på et nivå som truer Frp som landets nest største parti. På denne målingen går Frp så vidt mye tilbake at Høyre er klart større enn Siv Jensens parti, samtidig som Erna Solberg har en økende tillit i folket. Samtidig viser også denne målingen at Ap ikke akkurat har gode tider. Partiet presses hardt om dagen, ikke minst på grunn av en statsminister som får mye pepper for manglende tilstedeværelse både på den ene og den andre måten. Stoltenberg virker rett og slett grå og kjedelig om dagen, nesten som om han har gått litt lei. Det gjør ikke saken bedre at Kristin Halvorsen, av alle, oppsiktsvekkende nok snakker om at regjeringen mangler sprut. Den slags fra en samarbeidspartner i regjeringen kan ikke være spesielt hyggelig å lese for regjeringens leder. Det er en dårlig trøst for Stoltenberg at Kristin Halvorsen selv kanskje er den som aller tydeligst viser at hun har mistet ”spruten”.

Krf får en etterlengtet opptur på denne målingen med en framgang på hele 2,7 % fra forrige måling, til en oppslutning på 6,6 %, godt over det partiet oppnådde ved stortingsvalget i høst, men fortsatt langt unna det nivået partiet gjerne vil være på. Tiden vil vise om dette bare er et blaff, eller om Høybråten & co er i ferd med å vinne tilbake tapte skanser. Kanskje det mest spennende ved de neste målingene er om Venstre vil kunne få framgang etter at Sponheim har forlatt skuta og partiet har fått ny leder. Dagens måling gir i hvert fall ingen grunn til glede for partiet.

1 kommentar:

psykodemonen sa...

Målingen lover godt på mange måter, fordi hadde det vært valg idag så hadde vi hatt et solid blått flertall. Det er akkurat hva dette landet trenger.