lørdag 10. april 2010

Pinlige skolenedleggelser

Aftenposten kan fortelle at den rødgrønne regjeringen har lagt ned 230 skoler. Det er en dobling fra tiden med Bondevik-regjering. Det er ikke alltid like lett å få liv og lære til å gå i hop. Heller ikke for den rødgrønne regjeringen. Jeg skal ikke påstå at alle skolenedleggelsene går inn i et mønster av brutte løfter, men det må vel kunne sies at de brutte løftene etter hvert begynner å bli mange.

Å nedlegge skoler kan noen ganger være både riktig og nødvendig. Her vil meningene være delte. Men da de overtok makten i 2005, skrev de rødgrønne partiene i Soria Moria-erklæringen at regjeringen ”vil opprettholde en desentralisert skolestruktur”. Nå vil de tre partiene sikkert hevde at det har vi fortsatt i Norge. Men hvis skolenedleggelsene skal fortsette i den rødgrønne takten, skal det vel etter hvert godt gjøres å kunne hevde at man har levd opp til løftet fra 2005.
Ikke minst for Sp må saken være ytterst pinlig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Når begynte egentlig regjeringen å legge ned skoler? Den rødgrønne regjeringen har ikke lagt ned en eneste skole. Det er lokalpolitikerne som legger ned skoler. Rett skal være rett!