lørdag 6. november 2010

Kostbart byråkrati

Byråkratiet koster. Og det koster stadig mer. Etter at de rød-grønne overtok i 2005 har administrasjonsutgiftene i kommunene og fylkeskommunene økt fra 16 milliarder til 22 milliarder kroner, dvs en økning på 34 prosent i løpet av fem år, ifølge VG.

Men kommunene har heller for liten administrasjon i forhold til oppgavene de er satt til å gjøre, enn for stor, kan en statssekretær fortelle. Ingen engstelse for sykdommen "byråkratitis" der i gården. Med andre ord, økningen vil fortsette.

3 kommentarer:

ludde sa...

Det er ikke bare i kommunesektoren at utgiftene er helt hinsides. Fant denne i Trønderavisa; en godbit fra helsevesenet: "http://www.t-a.no/nyheter/article139275.ece"

Ole P. Pedersen sa...

VG har glemt at det er noe som heter prisstigning. I kommunene var den 19,6 % i perioden 2005 til 2009. Da gjenstår fortsatt en økning, men ikke fullt så stor.

For øvrig står de 50 største kommunene for halvparten av administrasjonskostnadene. Hm... Hvordan kan vi få slått sammen dem, DET ville jo vært kjempeeffektivt!

Anonym sa...

Jeg ser også at det ikke er tatt hensyn til lønnsøkningen, som er i underkant av 20% på disse fire årene. Da står vi faktisk igjen men en mer effektiv og mindre kostbar kommuneadministrasjon. Jeg synes det er dårlig journalistikk å ikke tenke på slike viktige faktorer.

JN