tirsdag 23. november 2010

Riksrevisoren som ble rikssynser

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var sterk i sin kritikk av Riksrevisjonen da han vitnet i pensjonssaken mot to av sine tidligere stortingskolleger. Jeg forstår ham. Han gjorde det en kunne forvente av ham da han skjønte at han hadde fått utbetalt for mye. Ikke desto mindre hengte Riksrevisjonen på urettmessig ut både ham og flere av hans kolleger som pensjonsjuksere. Tre ulike instanser vurderte Bondeviks pensjon. De ga tre ulike svar. Ikke desto mindre hevdet riksrevisor Jørgen Kosmo på en skråsikker måte at reglene var så enkle å forstå at alle burde ha skjønt at de hadde fått utbetalt for mye.

Saken har vist at Riksrevisjonen har tatt feil i mange av de sakene som har vært i søkelyset. Utvalget som har gransket saken, kom med knallhard kritikk av Riksrevisjonen, og Kosmo måtte bite i seg sine arrogante uttalelser. Utvalget uttalte at Riksrevisjonen selv misforstod nettopp de reglene som Kosmo hevdet var så enkle å forstå. Det viser at vi har en riksrevisjon vi ikke kan stole på. Bondevik har rett når han sier at Riksrevisjonens behandling var dårlig, og at de spilte rollen som riksynser, og ikke riksrevisjon.

2 kommentarer:

Jessica Asp sa...

Hele pensjonssaken viser bare at det er, og har vært, mye rare individer på stortinget og i regjeringene. Der sitter de og styrer Norge, lager sine egne gullkantede pensjonsregler som er så innviklet at de ikke selv forstår hva de har vedtatt. Det må være mye galt med slike typer.

Hvorfor var det ingen som slo alarm tidligere. Var det for flaut å vise at de ikke forsto reglene eller var det noe annet som låg bak.

Jagland var statsminister i en kort periode og han sier at reglene var greie og kunne ikke mistolkes. Brundtland var statsminister i en årrekke og hun har stikk motsatt forståelse av reglene. Det lukter litt svidd her.

Brundtland forsto heller ikke verken skattereglene eller NAV sine regler for sykdomsbehandling når hun var bosatt i Frankrike. Alle disse lovbruddene gikk i hennes favør,det er det som er så merkelig. Hun som har pålagt det norske folk så mye regler og lover burde i det minste vite hva som gjaldt for seg selv. Jeg syntes at det er et hån mot hele det norske folk å kalle hanne LANDSMODEREN. Mye mer fortjent at Jagland blir kalt LANDSFADEREN. Han har i det minste forstand til å sette seg inn i lover og regler som gjaldt for ham selv.

Hennes vitnemål i rettssaken minner meg mest om en forsvarstale for seg selv, hvis man ser det i sammenheng med hennes øvrige brølere og da kan man også forstå hennes ukultiverte oppførsel og utsagn til journalistene da hun forlot rettsbygningen. Det virket som hun hadde dårlig samvittighet etter å ha blitt tatt på fersken.

Hilsen

Jessica Asp

william sa...

Det denne rettssaken viser, er at om en politiker forteller deg at klokka er 12, vil det være fornuftig å få det bekreftet av minst 2 uavhengige kilder som du vet er til å stole på!