torsdag 26. november 2009

Underlige greier

Ap får seg en skikkelig smell på VGs partibarometer med en nedgang på hele 7 prosentpoeng i forhold til forrige måling. Det ville gitt et mandattap på 11 mandater i Stortinget. Høyre og Krf går mest fram med henholdsvis 3 og 2,7 prosentpoeng. Frp faller og Høyre er igjen større enn Frp.

Fagsjef Knut Weberg i InFact, som gjennomførte målingen i går kveld, sier resultatet er oppsiktsvekkende og karakteriserer Aps resultat ”en slakt”. Partisekretær Raymond Johansen tar tallene på alvor og er ikke i tvil om at årsaken ligger i biodieselsaken, og tar selvkritikk for partiets håndtering av saken. Vi er blitt straffet av velgerne, sier han, og tilføyer: ”men vi må gjøre det vi mener er riktig uansett”.

Det er en innstilling som lar seg høre. Problemet er bare å gjøre ”det man mener er riktig uansett” først og fremst i de riktige og viktige sakene. Selv om det kan argumenteres for Aps standpunkt i saken, ser det ut til at Ap har bommet stygt og har mistet ytterligere troverdighet i klimapolitikken. Og regjeringspartnerne SV og Sp har dummet seg ut. Alle regjeringspartiene har en dårlig dag når Stortinget i dag behandler et forslag som et flertall av stortingsrepresentantene er imot, men som likevel blir vedtatt. Ikke rart regjeringspartiene møter motbør.

Politikk er underlige greier.

Oppdatering: "Jens Stoltenberg hadde aldri kommet med dette forslaget i et valgår. Det vet jeg, for det sa han til meg i dag", sier VGs politiske kommentator Eirik Mosveen til VG Nett.

4 kommentarer:

annecathrine0612 sa...

Jens driter i det. Han vet like godt som meg, og flere andre, at nordmenn har dårlig hukommelse hver gang det er valg. Ingen kommer til å la det ha noen innvirknig om 4 år. Det vet politikere, derfor er det smartest å komme med upopulære vedtak i begynnelsen av stortingsperioden.
Bare vent, når det er 6-9 mnd før neste valg begynner smøringen. Da gjør de så mye som mulig av det de har lovet og skyver alt annet under en stol.
Det norske folk har stemt på dem, folk kan takke seg selv.

Anonym sa...

Det som folk ikke har skjønt ennå er at miljøutslippene til Norge, sammenlignet med verden forsåvidt ikke er til å matche. Om staten går inn for 100% grønne bedrifter her i landet så vil det uansett ikke ha noen innvirkning på klimaet etc, blant annet pga de stadig økende miljøutslippene fra kommende storøkonomer som BRIC-landene (Brasil, Russland, India, Kina <---spesielt Kina har et enomrt utslipp av miljøfarlige gasser) og da har jeg ikke tatt med industriland idag. Hvis Ola Nordmann fortsatt vil ha sydde puter under hodet (sosial, trygd etc) så bør han bare være glad for at biodieselavgiften blir vedtatt, for det sikrer staten mer olje/gass-inntekter, derav mer penger å bruke på velferdsstaten. På tide å innse at Norge ikke er verdens navle, og at ute i den store sammenhengen så har vi ingenting å si (Utenrikssaker blir vedtatt gjennom NATO, FN og EØS-avtalen blant annet) osv. " Det er nesten så jeg synes synd på folk når dem skal velge parti ut i fra om skolematen skal være varm eller ikke, samme med biodieselavgiften! "

Anonym sa...

Tore

Hvis alle tenker at det ikke nytter for vi er for små kommer det aldri til og gå,men det er et utsagn som sier mange bekker små blir en stor å.
Jens han tror han kan gjøre hva som helst fordi han er statsminister da må han kansje tro om igjen.
Det med at folk ikke husker er jo sant bare tenk på alt med pensjonen til de folkevalgte det har vi glemt og alle andre gode avtaler som de har laget for seg selv Gro tok del i noen som hun ikke viste om som ble laget under hennes tid.
De folkevalgte glemmer fort de og,men vi må prøve og huske til neste valg!!!!!

annecathrine0612 sa...

Til Tore,

Men det gjør de aller fleste ikke. Majoriteten stemmer enten som før, som foreldrene, som ektemannen eller som vennene.