søndag 8. november 2009

Gratulerer Obama

I dag er det grunn til å gratulere Barack Obama med helseseieren i den amerikanske kongressen. Seieren i Representantenes Hus var knapp, men god nok: 220 stemte for, 215 imot. Dermed er Obama et viktig skritt nærmere å oppfylle ett av sine viktigste løfter fra valgkampen, å sikre at de titalls millioner amerikanere som står utenfor helseforsikring, blir forsikret.

Et viktig hinder står igjen, flertall i Senatet. Obama sier han føler seg trygg på å vinne også der, slik at han kan signere en helsereform som flere presidenter før ham har forsøkt å innføre, men uten å lykkes.

Ifølge New York Times takket Obama ”Huset” for hardt arbeid med saken. I VG’s oppslag i dag der blir dette til at Obama takket ”Det Hvite Hus” for arbeidet. Kanskje VG skulle sende nettjournalistene sine på et aldri så lite kurs?

Oppdatering søndag kveld: Nå har VG's nettredaksjon endelig oppdaget tabben og rettet "Det Hvite Hus" til "Representantenes Hus". Gratulerer!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Huset/Det hvite hus :-D

Pål sa...

Tross enorm motstand fra hva meningen til det amrikanske folke. Gratulere Obama dette blir sikkert like bra som resten av politikken han har kjørt sidelengs ned halsen på folket.
Kansje vi skal bare gi ham noen flere "vellfortjente" priser?

Anonym sa...

Ja naa ble jeg glad ogsaa, paa vegne av de amerikanske folk.Har selv bodd i u.s.a. en del aar og vet selv hvor daarlig helsesystemet der fungerte.Dessuten ble jeg ogsaa veldig glad da han opphevet loven om at hivsmittede ikke fikk reise inn i u.s.a.Naa kan jeg endelig reise aa besoeke barna mine.Hurra.

Anonym sa...

Flertallet i representantenes hus var ikke stort og det sier mye om hvor splittet landet er over denne saken.

Jeg er overbevist at "Helath Care Reform" ikke vil vinne frem i Senatet når saken endelig blir lagt frem der.

Jeg bor selv i New York og helsevesenet i USA er ett av de beste i verden. Obama vil reformere systemet fordi sykeforsikringene er veldig høye, men utelater å nevne saksøking som er et kjempeproblem som har kjørt forsikringene til himmels.
Hvorfor vil han ikke reformere saksøking?
Fordi de liberale saksøkings advokatene er de som støtter Obama mest og gir utrolige summer til hans kampanje.

noamish- sa...

Ja, man kunne enkelt få bukt med søksmålsproblemet ved å sette rimelige tak på hvor mye man kan bli saksøkt for. Leste om mange almenpraktikere som må legge ned fordi deres forsikring etterhvert blir så dyr at kun store foretak har råd.

Idag vegrer leger seg mot å dele sine feil med andre av frykt for søksmål. Istedenfor burde man kunne lære av hverandres feil i åpenhet.

Spørsmålet er ellers om en blanding av off.og privat helsevesen lar seg gjøre uten å sprenge alle kostnadsrammer.