torsdag 26. november 2009

Alkorevolusjon i Frp?

Frp har revolusjonert sin alkopolitikk, skriver Vårt Land. Bakgrunnen er at partiet for første gang i historien legger fram et alternativt statsbudsjett der de ikke fremmer forslag om å senke alkoholavgiften. Generalsekretær Anne-Karin Kolstad i avholdsorganisasjonen Actis jubler og roser Frp for at de endrer politikk på dette området.

Vel, vi får se hvor langt ”revolusjonen” rekker. Avgiftspolitisk talsmann for Frp, Kenneth Svendsen, prøver på velkjent Frp-vis å ri to hester. Han understreker at det ikke har skjedd noen dramatisk endring i Frp’s politikk, og viser til at det er finanskrisen som er årsak til at partiet denne gangen ikke har foreslått noen avgiftsreduksjon på alkohol. I stedet vil Frp denne gangen rette skatte- og avgiftletten inn mot bedriftene for å kunne holde på arbeidsplassene. Svendsen forsikrer at når situasjonen normaliserer seg, kommer nok partiet til å prioritere kutt på alkoholavgiftene igjen.

Kanskje har man jublet litt for tidlig? Når det gjelder Frp, kan man aldri vite.

1 kommentar:

Anonym sa...

Etter å ha lest denne saken føler jeg at de faktisk sparker seg selv i leggen, både Frp og avholdbevegelsen. En av de vanligste tingene man hører fra Frp-politikere er: "Dette har vi sagt i alle år". Nå kan de virkelig ikke komme med noe annet enn: "dette har alle andre sagt i alle år". Så det er vel bare et nytt ledd i å endre folks holdninger til partiet slik at "folk flest" skal tro at de er et parti for folket, på en eller annen måte, men likevel klarer å kvitte seg med de folkene som enkeltsaksmessig støtter de for alkoholpolitikken. Etter å ha sett hva slags "løftebrudd" regjeringen har fått beskyldninger for, er vel Frp det partiet som har kommet med flest løftebrudd etter valget, så godt de ikke sitter ved makten, da hadde sannsynligvis avisene gått opp i pris for å dekke utgiftene for mer innhold.
Og finanskrisen er jo hele tiden bra å gi skylden for alt, noe som kansje kunne kommet frem litt mer i valgkampen, da særlig Frp strødde rundt seg med penger, for så sener å komme med forslag til stadsbudsjett der de ikke gjør omtrent noe med avgifter på verken bensin eller alkohol som de faktisk har gått til valg på så utrolig sterkt.
Alkoholrevolusjonen er vel avblåst før den er satt igang, selv om det aldri kommer til å ta slutt.
Men ut ifra avholdsbevegelsens kommentar, så føler jeg mer at det er en greie med at Frp endelig har gjort noe bra i riktig retning, enn at Frp er vår nr 1. Men likevel er det litt spesielt at avholdsbevegelsen de plutselig gir en slik støtte til partiet som omtrent vil gjøre alkoholen tigjengelig 24/7, eller kansje de ikke vil det nå lenger, ikke vet jeg. Tipper egentlig at Frp kommer til å bli det fremste sosialistiske partiet om noen år, hvertfall prøver de nok å fremstå som det helt frem til de er valgt.

I følge Mayaindianerene skal verden gå under i 2011, men tror hvertfall Norge klarer å bestå i en stortingsperiode til.

Mvh
Quizboy