søndag 1. november 2009

God debutant ved sesongslutt

Siste runde i årets Tippeligaen bød ikke på overraskelser. De fleste av kampene hadde relativt liten interesse. Molde og Stabæk vant, Odd klarte bare uavgjort mot Bodø-Glimt, men det var nok til å sikre den viktige fjerdeplassen. Brann spilte også uavgjort mot seriemester Rosenborg, i en kamp der Prica igjen hadde en flott scoring som sikret ham toppscorertittelen. Stabæk tok bronsen. Imponerende av Stabæk, som har tatt medalje i de tre siste sesongene.

Fredrikstad (med mye internt trøbbel) avsluttet med storseier over Lyn, som gikk ned med flagget til bunns. Litt for sent for Fredrikstad, men laget fikk vel styrket selvtilliten foran kvaliken mot bynabo Sarpsborg. Men Fredrikstad skal likevel ikke føle seg for sikre, selv om Sarpsborg tapte i dag. Nettopp denne situasjonen innbyr til undervurdering fra Fredrikstads side, og her ligger Sarpsborgs sjanse.

Viking fikk endelig en seier, mens Lillestrøm og Vålerenga skuffet med klare tap mot henholdsvis Molde og Start. Godset var som vanlig nederlagstippet i mediene, men spilte uavgjort mot Aalesund, som sløste med sjansene på hjemmebane. Godset tok dermed plassen foran cupfinalisten på sluttabellen. På Godset debuterte for øvrig Lars Sætra fra start. 18-åringen, som er et ekte Godset-produkt, spilte en strålende kamp. Han er en flott type, minner litt om Brede Hangeland, og blir kanskje neste års store, nye navn i Tippeligaen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan ikke helt være med i logikken din om at lillestrøm skuffet i dag pga molde har vært veldig gode i nesten hele sesongen i år, men ellers enig i det du skriver.

Anonym sa...

Molde har vært ganske gode, men husk de har tapt nesten like mange kamper som Lillestrøm på 10. plass. Så det er mange tilfeldigheter her også. Molde har jo vært et dårlig bortelag.