mandag 13. oktober 2008

Børsen og Frp stuper

Plutselig er vi kommet inn i en økonomisk nedgangstid – og plutselig ble Siv Jensen helt stille. Så var det altså det som skulle til. Frp har lite å stille opp med når det ikke er rom for økonomisk overbudspolitikk.

Frp stuper på gallupen. I InFacts måling for VG i dag faller Frp med 3 prosentpoeng og får en oppslutning på 24,9 prosent. Ap øker 2,2 prosentpoeng til 31 prosent. Ikke overraskende øker også Høyre. Det samme gjør KrF.

Det skulle undre meg om ikke denne tendensen fortsetter. I økonomiske nedgangstider er det naturlig nok atskillig færre som våger å satse på Frp’s eventyrpolitikk. Folk flest kjenner det nok tryggere å satse på partier som har vist i praktisk politikk at de kan føre en ansvarlig økonomisk politikk.

Det ville heller ikke overraske meg om Høyre og Erna Solberg nå fortsetter å distansere seg fra Frp. Det burde forresten Høyre ha gjort for lenge siden. Sentrumsalternativet med Høyre, KrF og Venstre framstår mye mer sannsynlig og interessant i dag enn for bare noen uker siden.

Ingen kommentarer: