torsdag 23. oktober 2008

Trosopplæring som aldri før

Trosopplæringskonferansen på Lillestrøm i går var en mektig manifestasjon av at dåpsopplæringen i Den norske kirke virkelig har fått vind i seilene. Så stor var oppslutningen om konferansen at den måtte legges til Norges varemesses lokaler på Lillestrøm. Her fikk vi en flott demonstrasjon av at trosopplæringsreformen i kirken så langt ”i stor grad vært en suksess”, som Vårt Land skriver. Over 1000 personer som på ulike vis er engasjert i dåpsopplæring i Den norske kirke deltok.

Tirsdag møtte nærmere 600 av dem som har stått i spissen for de lokale forsøkene i nærmere 500 menigheter til nasjonal medarbeidersamling samme sted. Her deltok også representanter for de 78 nasjonale og regionale prosjektene som har fått forsøksmidler i løpet av den femårige forsøksperioden som nå er i ferd med å avsluttes. Det var utrolig flott å møte disse glødende engasjerte ”dåpslærerne”, som har forvaltet forsøksmidlene på en så god og ansvarlig måte.

Som nestleder i den sentrale styringsgruppen for forsøksprosjektene, hadde jeg gleden av å overrekke styringsgruppens endelige sluttrapport fra forsøkene til Kirkerådets leder, Nils-Tore Andersen. I denne rapporten, som har fått tittelen "Når tro deles", gis det bl a en presentasjon av alle de lokale forsøkene. På en kortfattet måte beskrives her det enkelte prosjekts mål og innhold og en oppsummering av erfaringene fra prosjektet. Rapporteringen viser et fargerikt bilde av bredden og kreativiteten i den fornyelsen av kirkens dåpsopplæring som vi nå opplever.

Trosopplæringsreformen - som har navnet ”Størst av alt” – er en reform uten sidestykke i Den norske kirkes historie, skriver styringsgruppens leder, biskop Helga Haugland Byfuglien i rapportens forord. Den norske kirkes framtid som folkekirke er avhengig av at kirkens døpte barn får den nødvendige opplæring i den tro de er døpt til.

Styringsgruppens sluttrapport kan bestilles kostnadsfritt fra Den norske kirke, Kirkerådet, Postboks 799 Sentrum, 0106 Oslo.

Se en flash-presentasjon av trosopplæringsreformen ”Størst av alt”.

Ingen kommentarer: