torsdag 20. januar 2011

Krekar-frekkis

Det foreligger en kjennelse i Høyesterett på at Mulla Krekar av gode grunner skal utvises fra Norge. På grunn av Norges forpliktelser på internasjonale avtaler kan han ikke tvangssendes ut av landet fordi han skal være truet på livet i Nord-Irak.

Nå går Mulla Krekar ut og sier at han ønsker å dra frivillig tilbake til Irak, angivelig fordi han ønsker å bli politiker i hjemlandet. Det høres jo flott ut, for Norge vel å merke. ”Han kan reise i morgen. Ingen ting vil glede meg mer”, sier Gahr Støre. Men så tillater Mulla Krekar seg å sette opp noen forutsetninger for utreisen i form av krav, som han vet inderlig vel at Norge ikke kan innfri, rett og slett fordi det ligger utenfor det norske myndigheter kan bestemme. Det er ikke Gahr Støre som bestemmer hvem som skal stå på FNs terrorliste, en liste som Mulla Krekar ønsker å bli strøket av. Han stiller også andre krav som synes rimelig freidige, for å si det mildt, tatt i betraktning hans status som utvist fra Norge.

Utspillet fra Krekar føyer seg inn i rekken av frekk opptreden fra denne mannens side som bare er egnet til ytterligere å forsterke ønsket om at han bør forsvinne fra landet som fort som mulig. Hvis han virkelig ønsker å forlate landet frivillig, vil ingen hindre ham i det, og det ville være liten grunn til å kritisere våre myndigheter om de lot ham å reise. Det går flere flytog til Gardermoen i timen, og det mangler ikke på flymuligheter.

Oppdatering:
Kan bli tiltalt for terrortrusler
Advarer mot Krekar-lureri
Ikke aktuelt å passe på Krekar i Irak

6 kommentarer:

Anonym sa...

er så enig så enig. det værste er at vi som nasjon er så totalt maktesløse overfor en slik person som utnytter vårt system. men han får jo god hjelp av Meling som dilter etter ham som en lydig hund.

Anonym sa...

Få denne jækelen fra landet snarest.
Dritt lei vi skal huse denne terroristen. Politiovervåkning døgnet rundt.Vi har nå krav og vi denne jækelen koster staten.KARSTEN

Christen sa...

Dersom Krekar selv kunne tenke seg å vende tilbake til Nord-Irak frivillig, faller vel myndighetenes siste argument mot effektuering av utvisningen bort: at han risikerer dødsstraff i hjemlandet. For han ønsker vel ikke å dra, dersom han selv mener at risikoen er stor? Om han står eller ikke står på FNs terrorliste, betyr vel lite i denne sammenheng.

Mens jeg er "på tråden": Ikke skyt på Meling. Norge har heldigvis en lang tradisjon som demokratisk rettsstat, der alle som har en anklage mot seg, har rett til å ha en talsmann (= advokat) som skal målbære deres sak for offentligheten. Brynjar Meling tar på seg denne oppgaven for Krekar, men det skulle ikke forundre meg om også Meling puster lettet ut den dagen Krekar er ute av landet.

Oddbjørn sa...

Enig i at en ikke skal skyte på Meling. Som Christen skriver så har alle rett til en forsvarer, og Meling gjør bare jobben sin. Hva Meling selv måtte mene om Krekar, vet vi ikke. Men det er liten grunn til å tro annet enn at han personlig har lite til overs for Krekars holdninger og handlinger.

Arvid sa...

Godt sagt!

Anonym sa...

han er like ille som norske soldater og amr i afg. eneste forsellen er krekar bruker ikke våpen,det er kun ord. soldater i afg bruker våpen dreper usyldige sivile.veit ikke hvem som er verre her......