torsdag 14. februar 2008

Barneombudet gjemmer seg

Det nyutnevnte barneombudet har gjemt seg bort. Ingen medier har lykkes å få tak i henne. PR-rådgiverne er uenige om hvorvidt dette er klokt. PR-rådgiver Haakon B. Schröder sier til VG at Kraby gjør kardinalfeil nummer én når hun stikker hodet i sanden. Den allestedsnærværende Ingebrigt Steen Jensen, derimot, mener Kraby gjør det eneste riktige når hun gjemmer seg, og PR-orakelet fremfor noen, Kjell Terje Ringdal, sier at det smarteste Ida Hjort Kraby kan gjøre nå, er å ligge tett nede mot jordoverflaten og spille død.

Smart for hvem? For seg selv? For Ramin-Osmundsen? For barna i Norge? Barneombudet har faktisk en viktig rolle å spille i den offentlige debatt. Rett nok er hun ikke noe troverdig vitne i den debatt som foregår om ansettelsesprosessen. Der er hennes vitnemål like mye verdt som en attest fra mor eller far når man søker jobb. Det har Ringdal rett i. Men hun er da vitterlig den part som fremfor noen kan kaste lys over i hvilken grad Ramin-Osmundsen og hun har hatt omgang med hverandre.

Dessuten – barneombudet skal faktisk stå fram i offentligheten på vegne av norske barn. Det ville vært meget interessant å høre hva hun som jurist ønsker å bidra med for å fremme barns interesser og rettigheter i Norge. Det er akkurat nå hun har en gyllen anledning til å fortelle offentligheten akkurat det.

Hjort Kraby imponerer ikke med sin oppførsel, og bidrar bare til å gjøre det enda verre for det nye barneombudet å spille den viktige rolle i den offentlige debatt som meningen var.

Ingen kommentarer: