torsdag 16. september 2010

Politisk gjettekonkurranse

Statsråd Riiis-Johansen fastholder at han ikke visste noe om pengegaven Senterpartiet fikk av bl a Eidsiva Energi, en gave Eidsiva erkjenner de aldri skulle ha gitt. Men Riis-Johansen burde vel ha visst? Ikke underlig at stortingspolitikere synes det er rart at han ikke visste og kaller ham inn på teppet. Så kan han si at partiet hans burde ha informert ham, og det er det lederen, Liv Signe Navarsete, som har ansvaret for. Hun påtar seg også ansvaret og legger seg nok en gang flat. Statsministeren rekker nesten ikke stort annet om dagen enn å kommentere pengegaver og be om klargjøringer.

Senterpartiets statsråder har nå så mange riper i lakken og bulker i skjermen at det bare er et tidsspørsmål når statsministeren må kvitte seg med en eller flere av dem. Høstens politiske gjettekonkurranse er med andre ord: Hvor lang tid tar det?

Oppdatering:
Visste - visste ikke

2 kommentarer:

Rolf sa...

Dette er ikke bare et problem for SP. Ethvert parti som sitter med makt har de samme problemene. De mottar støtte fra bedrifter og interessegrupper, og disse forventer naturlig nok å få noe igjen for pengene.

Herbaline sa...

Det er egentlig latterlig at ellers oppegående personer henger seg på pressens og Frps febrilske leting etter å "ta" olje-energiministeren og Sp.

Noen i departementene har tydeligvis gjort store blemmer, men å hevde at navngitte personer (ministre) lyver osv. er temmelig outrert.

Når det gjelder gaveproblematikken: Stoltenberg har skjerpet inn - det har blitt begått små feil- men dette er da ingenting mot gavelassene som tidligere statsmininstre og ministre har mottatt ....

Når det gjelder "monster"master. Ikke ett eneste medie gadd skrive ett ord om dette under behandlingen av saken, men etterpå virket det som den mangeårige behandlingen nærmest var ukjent for mediene... kanskje ikke så rart når de bruker alle ressurser på å forfølge enkeltpersoner i regjeringa (de kjekke gutta i pressen mener vel at om vedkommende blir plaget daglig med "såkalte" saksfeil vil han ikke få tid til å gjøre jobben sin og begå noen alvorlige ;))) Våre kjære gutter i den såkalte 4 statsmakt burde bli omskolert (og avalkoholisert) - de er ikke verdt skotuppa sine.

Når det gjelder pengestøtten fra kraftselskapet til Sp ;

Jeg er faktisk overbevist om at olje-og energiministeren ikke var informert. Navarsete har fått infoen, men som lite dreven politiker har hun ikke sett konsekvensen/eller infoen har gått henne hus forbi i den store suppa av informasjon det må ha vært å overta som partileder og bli minister fra ett fredelig liv på bygda.

Når Frp hyyler ; Terje Riis-Johansen må kastes - og nå: Sp må ut av olje-energidepartementet - burde alle oppegående skjønne at de har en skjult agenda.
Frp får ganske andre summer fra sine sponsorer enn det Sp har mottatt under stor ståhei og levert tilbake.
Bak Frps krav om Riis-Johansens avgang står sterke kapitalkrefter som håper å få en Ap-minister på posten som er lettere å manipulere for storkara.

Hvorfor er ikke journalistene interessert i Frps bakmenn i denne saken ?????
Er den norske journaliststand korrumpert `?