tirsdag 7. september 2010

Hagen har valgt isolasjonen

Carl i. Hagens lansering av seg selv som ordførerkandidat i Oslo møter motstand, ikke minst fra innvandrerhold. Det er ikke overraskende. Både innvandrere og andre kan vanskelig se for seg Hagen som den samlende skikkelsen en ordfører i hovedstaden bør være. Selv mener Hagen at vil kan være samlende, og noen, bl a Frank Aarebrot, mener Hagen er i stand til å tilpasse seg en slik rolle.

Jo da, Hagen er sikkert tilpasningsdyktig når det er hensiktsmessig. Men samlende – og troverdig? Neppe. Han kan ikke løpe fra sine holdninger, uansett hvor flink han som ordfører vil være til å dele ut blomster også til innvandrere. Hagen ble fornærmet da han for noen år siden ikke ble stortingspresident. Han har nok aldri tilgitt Bondevik & co at de satte en stopper for den tanken. Livet hadde blitt en del lettere for Bondevik-regjeringen om de hadde gitt Hagen stortingspresidentvervet. Men det er forståelig at de ikke ønsket at en mann med Hagens politiske holdninger skulle fronte landets nasjonalforsamling. De samme innvendingene møter Hagen nå når han vil bli hovedstadens frontfigur.

Høyre betakker seg for å gå inn i en samarbeidsavtale med Frp før kommunevalget, en avtale som bl a skulle innebære at Hagen blir ordfører. Det gjør Høyre klokt i. Frp må nok gjøre et brakvalg av dimensjoner i Oslo neste år for at Hagen skal nå sitt mål. Lite tyder på at det skal skje. Også denne gangen må nok Hagen nøye seg med å drømme. Han har gjennom et langt liv i politikken levd på å distansere seg fra dem han gjerne foraktelig har kalt nettopp ”politikere”. Slik har han selv valgt isolasjonen. Han bør ikke være overrasket når han høster fruktene av den mangel på tillit han selv har hatt overfor andre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alle som er kontroversielle vil møte kritikk, og Hagen (om man liker han eller ikke) er en kontroversiell politiker. Jeg velger å stole på Aarebrots tolkning: Hagen er dyktig til å tilpasse seg roller, og ikke minst er han en politiker med erfaring - om man er enig eller uenig med ham.

Litt morsomt nå du referer til "Hagens politiske holdninger", uten å innse at dine politiske holdninger også er konstruerte tanker som ikke er noe fasit.

Jeg ler også når du skriver "innvandrere og andre" - Lurer på når man blir nordmann jeg?
Noen innvandrere er for ham (lik meg), andre er imot, akkurat som etniske nordmenn. De såkalte "innvandrere" som vg har funnet frem kan neppe kalles representativt.

Anonym sa...

Jeg vokste opp i en by som jeg ikke lenger kjenner igjen ei vil bo i lenger.

Det er ikke hva jeg har betalt skatt for og bidratt til fellesskapet, hvilket fellesskap ?

Anonym sa...

Problemet ditt er nok en politiker som Hagen ikke kan virke samlende på mennesker som gjennom Arbeiderparti styre aldri har blitt stilt til ansvar for de privilegier de har fått tildelt..
MEN, det kommer nå..

Anonym sa...

Hmmm..virker ikke som om du har fått med deg at Høyre og Frp styrer Oslo og har gjort det lenge. Carl I Hagen som samlende ordfører...hehe..nei, det er mest til å grine av. Ser ikke mannen at ordførervervet ikke er forenlig med populistiske sleivspark i øst og vest?
Carl; ditt høyeste ønske var å bli statsråd (det ble du ikke), nr. 2 var å bli stortingspresident (det ble du ikke), 3: ordfører i Oslo (det vil aldri skje)...
Og Hagen som skjeller ut folk som vil ha makt for maktens skyld. Mannen har for stort ego. Prøv deg som formann i borettslaget i Spania. Der kan du sjefe.