torsdag 23. september 2010

Godsets største utfordring

Så fikk vi et nytt eksempel på hvorfor fotball er så fascinerende. Det finnes knapt noen annen ballidrett hvor mulighetene for en overraskelse er så stor. Fotball er idretten der bunnlaget kan slå den beste. Knapt noen gang har vi hatt en større favoritt i en fotballkamp i Norge enn Rosenborg mot Follo i cupens semifinale. Rosenborg har ikke tapt en kamp i Norge i år. Follo er bunnlag i 1. divisjon og rykker etter alt å dømme ned i 2. divisjon. Uten å si det var de andre semifinalelagene misunnelige da Rosenborg trakk sensasjonslaget Follo som motstander i semifinalen. Men det er fotball det dreier seg om. Der kan alt skje. Derfor går alt i svart i Trondheim i dag. I Follo-distriktet har jubelen rosa farge.

Årsaken til Rosenborgs tap mot Follo satt mellom ørene. Kampen ble nærmest oppfattet som ”walk-over” for trønderne. Strømsgodset stiller nå i finalen mot Follo som favoritt, om ikke like stor som Rosenborg i semifinalen, så likevel som stor favoritt. Igjen vil det bli sagt at dette er kampen storfavoritten ikke kan tape. Så er det nettopp det de kan. Her ligger Godsets største utfordring før finalen. Den mentale innstillingen til kampen. Når Godset løper ut på Ullevål 14. november må de ikke se på motstanderen som et bunnlag i 1. divisjon, men som det eneste norske laget i Norge som har slått Rosenborg i år – og det i en semifinale. Et slikt lag kan også vinne finalen.

P.s. At det er dumt å ta seieren på forskudd, har Skiensavisen Varden fått erfare etter å ha tabbet seg ut om Odd-tapet mot Godset.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Artig dette. Det eneste som var synd med dette var at 95% sikkert kommer til å holde med Follo i finalen. Men, men - moro blir det uansett. Det blir stas om Godset vinner - de er uansett blant de aller beste lagene i Norge i år. Skulle Follo vinne, så kan det jo bli moro å se hvem de trekker til Europa-ligaen. AC Milan - Follo på San Siro?? Detta blir gøy!!

Oddbjørn sa...

Tror nok at de 7-8000 drammenserne som vil være på Ullevål 14. november kommer til holde med Godset!

Anonym sa...

tror nok det blir mer drammensere på ulleavaal den dagen gitt