torsdag 9. september 2010

Det letes i statsrådenes skuffer

Det foregår åpenbart en hektisk leteaktivitet i statsrådenes skuffer og skap i disse dager, leting etter gaver statsrådene har fått i egenskap av sine offentlige verv. Ikke før har statsråd Liv Signe Navarsete endelig lagt fram dokumentasjon på at hun har betalt skatt for armbåndet hun fikk av en Aker-bedrift, før en annen Sp-statsråd, samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, nå melder seg på banen med opplysningen om at hun har funnet i en av sine statsrådskuffer et gullarmbånd hun fikk som gave i 2007 av et skipsverft. I går sa Stoltenberg at han var trygg på at alle gaver nå var kommet fram i lyset. Der tok han altså feil, og nå vil han ikke si det samme. Gaven til Meltveit Kleppa er verken registrert i Stortingets register eller oppgitt til skattemyndighetene, angivelig fordi hun aldri har ment å bruke armbåndet. Som om det skulle være noen begrunnelse for å bryte reglene.

Hvem blir den neste som dukker opp med funn fra skuffene?

Oppdatering:
Lundteigen: Skadelig for partiet
Strøm-Erichsen tiet om takst
Stoltenberg og Støre husker ikke
Tilliten til statsrådene stuper

7 kommentarer:

Christen Moe sa...

Det kan være nyttig også for en statsråd å se at det ikke til enhver tid er mulig å holde full oversikt over hva man kan gjøre og ikke gjøre i vårt mangfoldige samfunn. At man ikke vet, er ikke grunn til straffrihet, dersom man burde vite. Slik er de lover våre politikere har gitt oss.
Men oppegående firmaer og konserner med sine høyt gasjerte advokater skulle vel vite at man ikke uten videre kan gi bort dyre gaver til folk i offentlige sammenhenger. Det er vel Aker Yards og deres like som først og fremst burde få søkelyset rettet mot seg i disse sakene. De kan som profesjonelle selskaper ikke gjemme seg bak et "visste ikke".

Anonym sa...

- I disse såkalte gavesakene har både Kleppa og Navarsete lagt frem sakene og beklaget dem. Jeg syns partilederen her gjør det hun bør gjøre - beklaget og sa det var uheldig. Magnhild kjenner jeg godt og er hundre prosent sikker på at hun rett og slett har glemt at hun hadde armbåndet. Det er få stortingspolitikere som er mer skikkelige enn Magnhild, sier Per Olaf Lundteigen.
Hvis det er få stortingspolitikere som er mer skikkelige enn Magnhild Meltveit Kleppa, så kan man sannelig begynne å lure på hva det er for slags gjeng som sitter og fikser på lover og regler på Løvebakken. Dette ligner mer om mer på alminnelig mafiavirksomhet – hvor alle midler tas i bruk for å beskytte hverandre og gi hverandre støtte ! Det spiller ingen rolle hva gavene er verdt, om de er innrapportert og betalt skatt av. Det som er det viktige er at de er mottatt – og hvorfor er ikke gavene heller gitt til Fattighuset i Oslo som kunne holdt auksjon og fått hardt tiltrengte midler for driften. Om det er betalt 47,5 % skatt på gavene, så gjenstår det fremdeles 52,5 % som er REN BESTIKKELSE OG KORRUPSJON. At ministrene nå er livredde for sine posisjoner og leverer inn ”gavebutikken” forteller mer om dem, enn om gavene. De som er så dumme at de tror at kostbare gaver – enten de gis av statsministeren i India eller av Kjell Inge Røkke
Man kan også spørre om den såkalte ”kildeskatten” som beviselig er innført med ulovlige metoder overfor gamle og uføre som ble tvunget til å selge alle sine eiendeler i Norge for å bli akseptert som skattemessig utflyttet. Nå sitter det tusenvis av fortvilte medmennesker som har bygd opp dette landet – på ÆRLIG VIS – og vet ikke sin arme råd etter at regjeringen innførte dette umoralske pensjonstyveriet fra de som har minst fra før. Det finnes ikke ord for å belegge disse slabbedaskene – alle inklusive den storkjeftede statsministeren som den ene dagen sier det ene, og den neste dagen forandrer hele forestillingen. Finansministeren leder et mafiavelde innenfor fire vegger som forlengst burde vært stilt for retten for metodene som er brukt for å knekke gamle og syke folk. Denne blandingen av APekatter, SVin og SPygrønn kliss er kvalmende – og hadde de hatt alminnelig folkeskikk hadde de forsvunnet fra offentlighetens søkelys - og erklært at H.M. Kong Harald V som regjerende monark, valgt av folket, hadde i oppgave å påse dannelse av organer som sto til troende.
Overfor VG Nett har Kleppa bekreftet at hun kom på at hun hadde armbåndet liggende fredag, samme dag som Navarsetes sak ble kjent.
- Hun har gjort det klart at hun aldri ønsket å ha armbåndet i privat eie, derfor ble det heller aldri ført i selvangivelsen eller i Stortingets register. Det er det som er det viktige her, at armbåndet ikke var ment til privat eie, sier Stoltenberg.

Henriette sa...

Jeg mener vi snakker om to forskjellige ting her, en ting er gavene stortingsrepresentatene har fått av utenlanske politikere og gjester, og en annen ting er gavene politikerene har fått fra norske firmaer og konserner. At politikerne ikke alltid kan si nei til utenlandske gjesters gaver er et faktum, og de fleste har blitt skattet for og oppført. De to representantene som har motatt gaver av norske firmaer har behandlet dette ganske frynsete mener jeg. I Tønsberg har man en ganske pikant sak hvor stortingsrepresentant og Tønsbergs tidligere ordfører Per Arne Olsen (Frp) har fått en ekstra garasjeplass verdt 220.000 kroner gratis av Jarlsø Eiendom da han kjøpte leiliggheten sin. Hvis dette stemmer er dette for meg korrupjson, og en mye alvorligere sak. Hva som er merkelig ved denne saken er at den blir ikke etterforsket. I går kunne vi lese i Tønsberg Blad at "Leder Jan Stapnes i politiets Økoteam i Vestfold sier at teamet av kapasitetsmessige årsaker ikke kan ta fatt i saken nå." Her lukter det, nei det stinker, småbygrums!

Anonym sa...

Det er nok ganske så nyttig at vi får disse sakene på bordet.

Personlig mener jeg at regjeringa faktisk bør vurdere å gå av for å slippe til redelige folk fra de andre partiene - om noen tror at vi har folkevalgte som er av en helt annen støpning enn alle andre.

Jeg mener ikke det fordi jeg ønsker annen politikk, men fordi jeg mener at vi bare må få rensket opp - og da får ALLE legge alt på bordet - også de blå og sentrumspartiene må ta en titt i skapene sine. OG - næringslivslederne må ta en titt i sine skap. OG - byråkratene må ta en titt i sine skap etc....

GITT om ikke pressen sitter med med mye informasjon om også de øvrige på Stortinget - og for å være helt ærlig; vi vil da ikke ha et system der alle går rundt og er redde for å gjøre noe som helst. Det er for så vidt ikke politikerne som er de som er mest opptatt av bagateller og om hva du og jeg gjør av småting - det er byråkratene som skal forsøke å tolke et regelverk mest mulig rettferdig.

Vi har trolig en relativt oppegående gjeng med politikere. Ingen har maktet å holde sin sti ren fra de ble født - og dermed må vi tillate oss litt menneskelighet. Saken må fram i offentlighet - alle som mottar gaver bør tenke seg litt om hva dette er - og om man er det minste i tvil må man avklare dette med arbeidsgiver eller andre før man takker ja. Og er man i tvil - er det fordi man selv føler at det er litt rart - og da må man også vite at andre kan lure på det. Tåler gaven dagens lys - hvordan ser saken ut i avisen om det skulle bli en sak?

Anonym sa...

Bra for Jens at det i sin tid ble besluttet at etterforskningen for medlemsjukset ikke skulle gå tilbake til hans tid som AUF leder...

Det er nok mye han ikke husker.

Anonym sa...

Det meste her handler om småpenger i virkeligheten og det er mer et symptom på hvor smålig nordmenn egentlig er at dette er blitt en stor sak.

Men på den annen side så får politikerne nå endelig smake på egen medisin.

Det er de selv som har laget den ene regelen etter den andre om hva vanlig dødelige ikke har lov til å ta i mot eller at den minste antydning til et gode skal skattes ihjel. Av en eller annen merkelig grunn ser det ut som de ikke har forstått dette måtte gjelde for dem selv også.

--
Stig

Anonym sa...

AVENSYKE OG ONDSKAP
Det er fantastisk å se avensyken blomstre. Dette er så typisk norsk som det kan bli. Som svenskene siere der er bare ett komunistisk land igjen i verden - lille bortskjemte Norge. Her glemmer man gleden av og gi og gleden av og få- en folelse som alle liker og som gir livskraft og glede. Nå er det pa tide å henge disse meneskene opp til tørk, tyne dem og ydmyke dem -få de så langt ned i dritten at de trenger mental behandling i lang tid etterpå. Det ser ut som avensyken og ondskapen trives og blomstrer i Norge. Hva er det som skjer, en skulle tro at jo bedre man har det jo sniller blir man...men nei det er feil. Menesker og følelser,tolleranse og romslighet er lagt i skuffen. Hva er det som skjer hvorfor kan man ikke glede seg med andre vere litt romslig.

En kan gjerne si at politikerene har ødlagt både folk og land - en kan si det som gamle gode sannheter laget ris til sin egen bak, ja det er det vel ikke noe tvil om. Det er ondt a se hvordan det som skulle gjore folk glade, snille og romslige har gjort dem ilske og bittre.Rikdommen som har tilseget dette landet (oljepengene) skusles bor - kun alene fordi folkevettet er vekke der dåvenskapen og kostnadene er derevet over støvleskaftet. En snakker om frihet? folk er mindre frie til sins en de fattigst ute i den store verden. Jeg har opplevd utlendinger spørre hvorfor er nordmenn så triste - ser så trøtte ut.Er det veret eller kulturen? Er det oppgittheten hos folk fordi alt er regulert og kontrollert til minste detalj. Jeg tror en sitter igjen med fasiten - det er forseint å snu - bare en krise kan snu dette. Sa lenge leve avensyken - og en kan forsette som det eneste komunistisk landet i verden - som utlendigene sier - DREAM WORLD.