fredag 15. desember 2006

Når akevitten overtar

Frp’s nestleder Per Sandberg har vært uheldig – eller skal vi heller si – opptrådt dumt. Det er nesten så en synes synd på ham. Ikke så rart at ordene kan stokke seg litt når en entrer Stortingets talerstol sent på kvelden, trøtt og sliten etter en lang dag med hardt arbeide. I en slik situasjon blir vel ikke akkurat tanken klarere hvis man tar innpå noen glass akevitt supplert med øl.
Sandberg har fått så hatten passer. Med hva med hans medrepresentanter som var med på festen? Buskerud-representanten Trond Helleland ble ikke bare landskjent, men ble for et øyeblikk verdenskjendis da han i sin tid satt i Stortingssalen og moret seg med et krigsspill på sin lomme-pc. Nå opplever han et nytt øyeblikk i mediesolen. Han var nemlig den som skjenket sine stortingskolleger i Transport- og kommunikasjonskomiteen brennevin på kontoret sitt – både før og etter at komiteen var samlet til et hyggelig måltid, der de for øvrig også løftet på glasset.

Nå angrer Helleland på serveringen. Angrer gjør også Sandberg. Og i Stortinget ruller statsbudsjettets milliarder, mens representantene diskuterer hvor mye alkoholpåvirket man kan være for å stemme og for å tale. Her må en skjelne, får vi vite. Ja, for ifølge lagtingspresidenten kan det være akseptabelt med høyere promille når en skal stemme i stortingssalen enn når en holder innlegg på Stortingets talerstol. Så vet vi det!

Ingen kommentarer: