søndag 20. mars 2011

Overraskende sesongstart

Den første runden – så langt i eliteserien i fotball – har bydd på overraskelser. Det startet med Sarpsborgs overbevisende 3-0-seier over Molde. Forventningene til Molde har muligens vært overdrevne. Vi får se. Det er langt igjen. Men vi skal ikke se bort i fra at en strålende fotballspiller ikke nødvendigvis blir en like strålende trener. Vålerengas borteseier over Viking var ikke noen bombe, men 0-2-tap var i hvert fall en lite hyggelig overraskelse for Viking-fansen, vil jeg tro.

At Lillestrøm skulle overkjøre Stabæk fullstendig og vinne 0-7 på bortebane var en enda større overraskelse. Dette var ren utklassing og en må spørre hva Stabæk driver med som kan gå på en slik smell. Anthony Ujah skåret fire mål! Ekspertene har hatt liten tro på LSK i år, og Romerikslaget var levnet få sjanser mot Stabæk borte. For min egen del har jeg hatt en liten mistanke om at Stabæk er på vei nedover. De har mistet sin store en goalgetter og en fremragende trener. Blir spennende å følge Lillestrøm videre. Jeg tippet at LSK skulle overraske i fjor, og tok feil. Tiden vil vise om det er i år LSK skal overraske.

Jeg registrerer også Starts klare seier over Odd på bortebane som en aldri så liten overraskelse. I likhet med mange andre hadde jeg mest tro på Odd. Derimot vant Tromsø oppskriftsmessig over Haugesund hjemme. Godset slo Sogndal, og noe annet ville vært en overraskelse. Godset dominerte stort, brukte hodet og skåret to mål, men mistet hodet litt mot slutten av andre omgang og inviterte Sogndal inn i kampen. Det var fullt fortjent at Godset vant, men mot bedre lag kan ikke Drammenslaget tillate seg å sovne slik det skjedde i siste del av denne kampen.

Søndagens kamper ble avsluttet med et resultat som i hvert fall i Trondheim ble oppfattet som en liten bombe. Jeg tror faktisk også i Bergen. Med en elendig sesongoppkjøring hadde vel få noen tro på Brann. Men overraskelser kan skje også i Bergen! 2-1 over Rosenborg smakte sikkert like godt i Bergen som det smakte surt i Trondheim. Nå har vel Brann allerede vunnet serien – i hvert fall i Bergen.

Så får vi se om Fredrikstad kan slå Aalesund borte. Hvis så skjer, vil nok mange si at det ville være overraskende.

Oppdatering mandag: Og akkurat det skjedde. Fredrikstad slo Aalesund 1-2. Sterk prestasjon, som kanskje er et varsel om at Fredrikstad ville gjøre det bedre i eliteserien enn det mange har tippet. Morsomt for nyervervelsen fra Mjøndalen, Mads Hansen, som kom inn og skåret seiersmålet på en flott kontring.

Ingen kommentarer: