fredag 4. mars 2011

Ingen tvil

Lenge har vi hatt en het debatt om hvem som har den beste spurten, Petter Northug eller Marcus Hellner. I Sverige har man lenge ment at Hellner kunne slå Northug i en spurt i VM-stafetten. I begge land har vi ønsket oss nettopp den duellen vi fikk i dag, og vi fikk svaret. Hellner prøvde det han kunne, men det var ikke godt nok. Northug var suveren og gjorde akkurat som han ville. I møte med en skiløper av Northugs klasse må alle oppfatte sølv som en seier. Sverige tok sølv, og slik sett vant Sverige en seier. I dag fikk Norge revansj for nederlaget mot Sverige i OL-stafetten i fjor. Ingen tvil om at det smakte.

Så kommer sikkert debatten om måten Northug demonstrerte sin overlegenhet på ved å vente på Hellner ved målgangen. Å tolke dette som arroganse, er med respekt å melde å ta det hele litt for alvorlig. Northug har forstått hva moderne idrett dreier seg om, show og underholdning. Northug sørget for underholdning i de tusen hjem. Skjønt – kanskje ikke i Sverige.

Oppdatering:
En svensk TV-kommentator kaller Northug en "gris". En kommentator som kan karakterisere et annet menneske på denne måten, karakteriserer vel seg selv.

3 kommentarer:

Skretting sa...

Alla i sverige trodde inte på Hellner. Nu borde alla förstå att Northug är bäst!

Frank sa...

Vil bare si at det med "gris" er noe den norske presse har blåst stort opp.

Samme svenske reporter satt gjennom hele mesterskapet og sa at Northug er den beste skiløperen, både utholdenhet, taktikk og spurtegenskaper.

Oddbjørn sa...

Jonas Karlsson er en dyktig langrennskommentator. Men da han karakteriserte Northug som en "gris", gikk han over streken. Jeg så og hørte selv kommentaren. Jeg tror han ble grepet av sin metafor om Northug som "en varg som jakter på sine får", og i skuffelsens stund gikk han for langt. Uansett om en liker eller ikke liker hva Northug gjorde, så bruker man ikke en slik karakteristikk av folk. I intervju senere samme dag sa Karlsson at han fastholdt sin karakteristikk. Da må han finne seg i å få karakteristikken i retur.