torsdag 17. mars 2011

Oss eksperter i mellom

Denne helgen er det World Cup-finaler i de populære vinteridrettene. I de nordiske skigrenene er det lite spenning. I skiskyting derimot, er det spenning til siste slutt. Blant de mannlige skiskytterne er det to nordmenn som kjemper om det gjeve trofeet. Etter Terje Bøs kjempemiss på sprinten i Holmenkollen, øker Emil Hegle Svendsens sjanser for å snyte årets store komet for trofeet. Tora Bergers andreplass gir henne en mulighet.

Samtidig starter fotballsesongen med første runde i eliteserien. Første kamp er Sarpsborg - Molde. For tidlig start, mener nå jeg. Vintermåneden mars burde ha vært gjort unna før fotballen starter. Men slik er det altså blitt, og i lang tid nå er vi blitt foret med ekspertenes tips om hvordan tabellen vil se ut når serien avsluttes i snøvær like før jul.

Som vanlig er ekspertene svært så enige. Rosenborg, Vålerenga, Viking, Molde, Tromsø og Stabæk vil toppe tabellen, om ikke nødvendigvis i nevnte rekkefølge, skal vi tro ekspertene. Skjønt, når det gjelder de to første plassene, er det visst ikke andre lag enn RBK og VIF innenfor mulighetenes verden, fortsatt ifølge ekspertene. Nedrykket synes også klart, det blir opprykkslagene Sarpsborg og Sogndal, sier de som mener å ha rede på sakene.

Det eneste som er sikkert, er at det ikke vil gå slik ekspertene spår. Heldigvis. Det er alltid morsomt når noen overrasker. Hvem det vil bli i år, aner jeg ikke. Men i fotball er vi jo alle ”eksperter”, dvs at vi alle kan ha mer eller mindre begrunnede tips om hvordan det vil ende. Mitt ”eksperttips” når det gjelder overraskelseslag, er Fredrikstad, som vil ta bronse. Hvorfor? Ja, ett lag vil jo overraske, så hvorfor ikke Fredrikstad, like gjerne som hvilket som helst annet lag. Brann rykker ned. Hvorfor? Fordi i Bergen har man aldri lært å forvalte fotballsuksess på en edruelig måte.

Hvem tar gull? Tromsø, tror nå jeg. Ingen begrunnelse, bare tro. Ja, for det er jo tro – og ikke viten - det dreier seg om. Vi snakker jo om fotball. Og så vil naturligvis Strømsgodset gjøre det bedre enn noen ekspert har tippet. Hvorfor? Hjertets tale!

Så er det bare å overlate ”eksperttipset” til mine lesende eksperter. Til glede eller ergrelse.

Oppdatering:
Snakk om pang-start på eliteserien. Sarpsborg har vært dømt nord og ned av alle eksperter, Molde møtt med kjempeforventninger fordi Solskjær er blitt trener, overbetalt sådan. Men Solskjær ble Feilskjær. Sarpsborg banket Molde 3-0. Jo da, dette var bare én kamp av en hel mengde kamper. Men likevel .... Moro for Sarpsborg. Tankevekkende for Molde og Solskjær.

3 kommentarer:

Odd sa...

Solskjær var en meget god fotballspiller. Han kan spille fotball.
Men det er ikke dermed sagt at han er en uovertruffen trener.
Det vil tiden vise.
Dessuten er Sarpsborg 08 ett superlag.

Oddbjørn sa...

Solskjær god trener?
Vi får se.
Sarpsborg 08 superlag?
Vi får se.

Anonym sa...

O.G. "Feilskjær"?
Det kan sies mye om OGS, - og en del blir jo sagt også. F.eks. at det er med OGS som med kyrne i India: De er hellige, - urørlige, - tabu, - om du vil. Men "feilskjær"? Om en mann som aldri har gjort et ´feilskjær´ i hele sitt liv? Som totalt mangler både ´evnen og viljen´ til å gjøre et feilskjær! Å gjøre feilskjær krever nemlig et visst mot. Det motet har OGS aldri hatt, - og vil aldri få! Men hva gjør vel det? Mannen kan le hele veien til banken, - uansett hva media. pressen, Dagbla´, VG, Aftenposten, NRK, Morten P., - eller for den del, jeg, sier. Og dett er dett.

vh
Nowhere Man