torsdag 31. mars 2011

Fra vondt til borte

Det er ikke let å forstå seg på Frp for tiden. Frp-ledelsen taklet den såkalte Birkedalsaken på en dårlig måte. Etter at Siv Jensen først avviste at hun kjente til saken, endret holdningen seg i takt med at hun ble presset til å erkjenne at hun visste mer enn hun først ville innrømme. Så ble holdningen mer ydmyk. Partifolk er lite fornøyd med partiledelsens håndtering. For første gang snakker partifolk om at Siv Jensen, partidronningen som ble kronet til Norges nye statsminister, kanskje burde vurdere å gå av. Det er et dårlig tegn. Partiet rystes, og misnøyen kommer tydelig til uttrykk på de politiske meningsmålingene. På den siste målingen, utført av Sentio for Sunnmørsposten, faller Frp 3,5 prosentpoeng til en oppslutning på 19,7 prosent. Det er tre år siden Frp har fått under tyve prosent. Så kommer nye saker, blant annet om en Frp-politiker i Møre og Romsdal som trekker seg fra alle verv etter at to yngre kvinner varslet om seksuell sjikane.

Frp er inne i sin verste krise på ti år. Hva gjør partiledelsen i en slik situasjon? De reiser bort. Så vel partilederen som partisekretæren og første nestleder er borte. Første nestleder Per Sandberg er unnskyldt. Han er midlertidig og delvis ute på aktiv sykmelding. Desto viktigere må det da være at de andre er til stede. Men partilederen drar til Frankrike for å holde foredrag og partisekretæren drar på tur til utlandet sammen med kamerater.

Så dårlig som Siv Jensen og Moe har behandlet disse saken er det kanskje like greit at de overlater arenaen til andre nestleder, som i paddeflat stilling ikke har gjort annet i dag enn å forklare hva Frp har gjort, eller kanskje like riktig – hva Frp ikke har gjort.

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.facebook.com/#!/Siv.Jensen.FrP/posts/10150139616671127?notif_t=like

Tenk selv!
Kanske Siv Jensen hadde annet å gjøre enn å stå på pinne for hyenene (les journalistene) fra VG og APe pressen.
Ang. Birkedal saken: Den skal DOMSTOLENE avgjøre. Gapestokken blir opprettholdt av VG-journalistene, SV/APe's forlengende arm.

Oddbjørn sa...

Når det oppstår en så alvorlig situasjon i et parti som det vi nå ser i Frp, så tenker jeg (selv!) at det må være en partileders ansvar og plikt å være til stede og svare på vegne av partiet.

UnoMo sa...

Kan ikke se at det er noe problem at hun er borte på denne konferansen i Frankrike.

Det er ikke noe problem, med dagens teknologi, å være tilgjengelig for å både svare på og mene noe om Birkelandsaken. Hun må da i anstendighetens navn ikke sitte parat på sitt kontor å svare på alle spørsmål rundt dette til enhver tid. Det er ikke mer FrP kan gjøre i denne saken, annet enn å ta lærdom og la domstolene gjøre sin jobb.

Patetisk at noen mener at alt politisk arbeid må stoppe opp inntil saken er avgjort eller til pressen har fått sitt.

Oddbjørn sa...

Til UnoMo: Hvis holdningen i Frp er at det ikke er mer partiet kan gjøre i slike saker, skjønner jeg hvorfor det går så galt i partiets håndtering. - For øvrig: Det er ikke bare partilederen som reiste bort, også partisekretæren dro vekk, med andre ord: begge toppene forlot arenaen når et stormet rundt partiet. Dessuten er det vel ingen som mener at alt politisk arbeid skal stoppe opp, heller ikke i Frp.

Ann sa...

Ansvarsfraskrivelse er et nøkkelord i FRP.
Først juger Siv Jensen og hr Moe. Ikke for første gang (Søviknessaken). Heller ikke der ante de noe som helst!! Gråtende sto Siv Jensen foran pressen og uttalte at de var så stygge mot henne! Akkurat som nå.
Det koster å være en løgner Jensen!
Akkurat like lite som ditt partis politikk ikke er troverdig, er heller ikke du det som person.
Det finnes nå flere høytstående personer i FRP som virkelig viser hvem de er;
de mest nedrige og simple personer med en bedømmelseskraft langt under pari.... de benytter sine roller i FRP for å utnytte barn for å få dekket sine seksuelle lyster.
Jeg kan bare håpe at flere og flere personer får opp øynene for FRP og dets representanter....